Masalah berat badan naik mendadak

Hi semua mommies. Saya nak tanya, ada tak kat sini yang pernah ada masalah berat badan naik mendadak? Saya dah 37minggu. Selama kehamilan, berat sama ada naik sikit ataupun akan menurun. Tapi sejak lepas bulan puasa, berat asyik naik je, sampai lebih dari yang sepatutnya. Boleh bagitau, mommies semua selalu buat apa ye bila ada masalah macamni? Doktor suruh saya jaga makan. Tapi saya makan macam biasa je. 3kali sehari makan. Takkan saya kena diet. Taktau macam mana nak kurangkan. Sebab nasi pun ambil 1senduk setengah setiap kali makan. Kalau ada yang sama macam saya, boleh share apa yang mommies buat?

3 Balas

Sy pernah dalam 4hri naik 2kg.. pelik sy.. padahal tak makan sgt sbb tak lalu.. lalu pasrahlah 2 hri skli ulang alik check bp..