Help!! Hari ni 37 weeks, kencing tiba-tiba tanpa sedar

Hi semua, malam tadi tiba-tiba tengah tido boleh terkencing tak sedar. Before this tak pernah jadi. Bila jalan buat kerja nk siapkan sahur pon asyik trkncing je, susah nak buat kerja. Ada siapa pernah jadi mcm ni tak? First baby dulu tak pernah jadi mcm ni 🥴

8 Balas

kalau keluar air kencing bukan sbb bersin atau batuk, takut nanti leaking pula. sy pregnant anak ke 3,ada resdung dan batuk. setiap kali batuk dan bersin,mst akan terkencing. sampai bersalin pun mcm tu. kadang2 sy takut juga leaking ketuban,tp bila masa scan air ketuban bertambah.. apa² pun sis boleh refer nurse. kadang masalah kita tak sama. mungkin sbb tu juga luka sy cepat sembuh,sbb setiap kali bersin mesti terkencing. jd sy kerap tukar pad dlm sehari tu

Boleh jd air ketuban. Awak ada pergi kk x cek air ketuban awak? Sy penah kena mcm ni dulu tgh tido terkejut rasa kencing tiba2. Pegi spital kena tahan terus sbb air ketuban da kurang

12mo ago

leaking ketuban kot sis.. sebab sy pun mcm tu first baby . tak sakit pape pun tetau ada je keluar.. pakai pad.. Naik katil NK tdo keluar lagi . pergi hospital doc check dah 2cm.. suruh Cuba batuk mmg sah doc kata leaking.. esok pagi jam 8 dah 3cm.. jam 4ptg selamat bersalin .

sy 37w3d pun mengalami prkara sama , tgh bring ats tilam , bersin kecik je tetibe terkencing , terkejut kelam kabut di buatnya , tgh msak pun tetibe klua je , skrg pakai pad je sesiap haha

12mo ago

Huhuhu senasib la kita

baby duduk dkt bwh dah itu mudah terkencing .sy hari itu nak dkt bersalin tk smapi 1 saat nak kencing , kencing tk byk pun, sampai sy pakai pad letih pergi tandas

12mo ago

Ni jadi kat sy la ni skrg, tak boleh nak buat kerja, asyik terkncing je, asal jln je kncing, asal gerak je nk terkncing, risau gak ni tanda nak bersalin dah ke.. huhuhu

saya pun macam situasi awak. tahu tahu basah spender. last last check up week 37 doc check air ketuban kurang terus kena admit hospital.. better pergi check ye dear.

12mo ago

kalau air ketuban kurang cuba ikhtiar makan buah tembikai.

saya pon pernah juga .. baru hari ni esok baru 37 week . tertiba keluar air ..

rajin2 buat kagel exercise. mmg masa pregnant ni normal je tetbe terkencing.

12mo ago

betul sangat .. Masa 1st baby , jadi macam tu dari 7 bulan sampailah nak 35w ..Baby saya lebih berat dia 2 minggu dr sepatutnyaa so doktor kata masa tu kena selalu buat senaman kagel .. sebab bila baby dah berat, otot rahim jadi lemah .. anak 1st bersalin, 35w berat dah 3.3Kg .. Skrg tgh pregnant anak no 2 ,dah masuk 34w ...Selalu buat senaman kagel time pregnant kalini .. alhamdulillah kencing masih boleh kawal lagi ..

Kencing ke air ketuban awak?

12mo ago

Kena pantau awak. Macam dah tanda tu.