Help!! Hari ni 37 weeks, kencing tiba-tiba tanpa sedar

Hi semua, malam tadi tiba-tiba tengah tido boleh terkencing tak sedar. Before this tak pernah jadi. Bila jalan buat kerja nk siapkan sahur pon asyik trkncing je, susah nak buat kerja. Ada siapa pernah jadi mcm ni tak? First baby dulu tak pernah jadi mcm ni 🥴

8 Balas

rajin2 buat kagel exercise. mmg masa pregnant ni normal je tetbe terkencing.

1y ago

betul sangat .. Masa 1st baby , jadi macam tu dari 7 bulan sampailah nak 35w ..Baby saya lebih berat dia 2 minggu dr sepatutnyaa so doktor kata masa tu kena selalu buat senaman kagel .. sebab bila baby dah berat, otot rahim jadi lemah .. anak 1st bersalin, 35w berat dah 3.3Kg .. Skrg tgh pregnant anak no 2 ,dah masuk 34w ...Selalu buat senaman kagel time pregnant kalini .. alhamdulillah kencing masih boleh kawal lagi ..