Hormonal ?

Hi semua, maaf soalan nei akan trigger ramai org cuma nk tanya ada yg macam saya tak. Trigger dgn anak seniri, skrg tgh 1st trimester 3rd baby tp terasa betul mencabar dan tercabar dgn anak sendiri. Dah cuba sebaik utk tak marah, control diri tp mmg tak tahan rasa menyampah pun ada. Tolong saya 😭

1 Balas

Hallo sis. Anak2 sis umur brapa? Kalau masih kecil itu normal dan normal bg kita untuk merasa mcm itu. Apa kata sis pergi bercuti seorg diri? Tgglkan anak2 sekejap di rumah family @ mertua. Mgkn boleh bercuti dlm masa seminggu lebih ke. Boleh tgk anak2 sis boleh survive x seorg diri tanpa mama mereka. Dan dr situ sis boleh nasihat anak2 untuk lebih hormati sis dan tidak membuat sis mrh lg. Sis boleh cuba juga, next time bila nk marah saja, tahan diri dr marah tu. Anak2 mmg suka tgk kita mrh die. Sis buat x tahu saja anak ada di situ. Biar die terasa sikit. Andai kata mmg x boleh la tahan marah tu, bgn masuk bilik / ruang lain. Asingkan diri sis dr anak2 sis. Ini lebih baik. Sis ambik masa untuk fikirkan.