5week pregnant dgn dermoid cyst sebesar 7.7cm

Hi semua. Kandungan sy baru je 5week. Tp mase ultrosound, doctor notice sy ada dermoid cyst sebesar 7.7cm. Doctor kate kalau size more than 5cm, kena mintak advice or follow up dari doctor pakar sama ada nak operation or etc.. Sy dah pegi hosp gov and appointment dgn doctor lagi 2 minggu. Sy nak tnye, ada tak kat sini yg blh share kalau pernah experience msalah cyst ni?

1 Balas

Sy masa pregnant 14 minggu oprate buang cyst.. time tu cyst dh 7 cm.. alhamdulillah skg dh 36 minggu.. tngu masa je baby nk kuar..