dermoid cyst during pregnancy.

Siapa ada pengalaman hamil dan ada dermoid cyst? Boleh cerita pengalaman. sy baru scan hri ni dan dr ckp ada dermoid cyst.

1 Balas

Saya sebelum pregnancy memang ada dermoid cyst n refer to pakar... Doktor memang dah inform yang susah untuk mengandung tapi bukan tak boleh mengandung... Alhamdulillah, awal tahun mengandung dan sekarang dah habis pantang... Sepanjang pregnancy memang monitor n still refer pakar... Sekarang tunggu tarikh untuk jumpa pakar semula... Seperti sedia maklum yang dermoid cyst memang tak kan hilang... Memang kena monitor untuk tengok size je...

3y ago

sis punya cyst tu kecik lg ke masa dpt tahu tu? sy pun ada dermoid cyst sblm pregnant lg, tp masa pregnant baru tahu ada cyst 10cm. doktor pulak suruh sy decide nk operate ke nak follow up je dulu 😅