2 tarikh EDD

Hi semua, kalau ikutkan saya pregnant harini dh 7w 4d. Last week saya buat scan kalau ikutkan tarikh first last period saya bby mmg 7w4d, tp ikut scan kantung baby kecik dan doc assume kandungan saya 6w4d lewat satu minggu. Doc suruh repeat scan lg 3 mnggu. Saya agak risau sbb ni ank first. Tp so far saya mmg tkde bleeding atau spotting, cuma perut kdg mengeras dan kejang. Kenapa ye? Boleh sape2 share pengalaman sama.

1 Balas

awal lagi sis, kalau mmg awak ingat last period ,ikut due tuh la. ada juga yg lewat sbb telur tak ni lagi. nanti try la repeat scan, tapi mmg tiap kali scan tarikh edd akan lain. ikut pembesaran baby, janji 1-2w beza it's okay.

1y ago

Ohh yeke. Saya risau sbb 1st time kan. Tq sharing