Janin Kecik

Hi semua. saya nak tanya sebab saya risau, lagi pun saya first time pregnant. First scan dah ada kandung & baby, cuma doktor cakap saya lari tarikh, kalau ikut kan tarikh period saya 7w tapi waktu scan cuma 5w, doktor suruh repeat scan selepas 2 minggu. Lepas 2 minggu saya datang semula untuk repeat scan, sepatut nya 7w dah kan? Tapi waktu scan tu size janin cuma 6w. Kalau ikutkan tarikh period 9w dah lah. Pernah ke mommy mommy mengalami masalah macam ni? Okay ke kandungan? doktor cuma minta saya repeat scan je lagi 2 minggu. #ingintahu #firstmom

1 Balas

period awak teratur tak? kalau tak teratur mmg mcmtu. sama mcm saya. tapi scan ni pon cuma estimate sahaja. bukan tepat sgt. +/- jangan risau sgt ye