Scan 9w kantung kosong

Hai, saya harini repeat scan. Kalau ikut tarikh last period saya dah 9w5d. Tp scan hari ni kantung masih kosong. Dan doc buat surat suruh refer GH utk cuci. Apa patut saya buat? Mmg kandungan saya tak menjadi ke? #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Pergi je jumpa pakar dulu diaorg takkan terus cuci. akan scan atas bwh cuba cari sampai jumpa. akan tanyakan history ibu. mcm sy dulu, pregnancy yg 1st tu blighted ovum. kantung kosong tak ada janin. 2nd scan di klinik swasta, terus dpt surat refer hospital. scan atas bawah di PAC. dpt date lg sekali after 2 weeks kena refer O&G jumpa O&G, scan lg sekali atas bawah, mmg confirm kantung kosong & tak membesar ikut kiraan sebenar, baru dpt tarikh untuk d&c pula

period regular ke x? kalau x regular nnti lgi 2w pg repeat scan. or pg scan ikut bwh. selalu gh xkn suka2 suruh cuci. dorg akan scan dulu. buat blood test hcg dlu sume. and bgi repeat lgi 2w. kalau lgi 2w xde jugak bru next procedure.

2y ago

kalau x regular, xboleh ikut tarikh last period. boleh jadi tarikh ovulation lambat and tarikh persenyawaan baru sgt2 lagi. thats why x nmpk pape lgi. awk bgitau x doctor awk period irregular? selalu mcm ni, kira kandungan bwh dri 8w lagi. nnti try repeat scan lgi 2w. kalau xnmpk jugak, mntk refer utk buat tvs scan.