threatened miscarriage

Hello semua. I skrg 8 week. This is my 2nd pregnancy. Yg 1st dulu gugur at 14 week. So utk kali ni, i experience the same thing mcm dulu which is frequent bleeding. I dh jumpa doctor and ambil necessary meds as advised. Tp my mom mcm xsupport my journey. She said i cant pregnant sbb dh 2x bermasalah. Then dia suruh i ikat je tak payah pregnant lg. I feel so sad. Bila tny doctor, doctor xde jwpn kenapa i gugur dulu. And yg kali ni pun walaupun selalu bleeding bila scan baby ok je... So bila org ckp i cant pregnant and suruh ikat tu i mcm sedih sgt2. Im just 29...

63 Balas

Saya 2x gugur . N sekarang dh 23w . Jgn risau , mengandung je . Pengalaman saya first gugur 15/7/18 kena cuci tp pregnant balik 23/12/18 lambat sikit lah kan jarak tp gugur jugak 19/1/2019 n mengandung balik belum sempat period pun semua kandungan saya bleeding . Mungkin sbb bersetubuh , yg ketiga ni pun bleeding lepas bersetubuh dlm 2 3hari . Ssah hati sgt tp lepas stop bleeding saya terus stop bersetubuh sampai baby dh 16w . Doa dan usaha, semoga semua baik baik ja untuk awak =)