38weeks

hi semua.. hrini sy dh masuk 38weeks.. normal tak klu perut kerap mngeras dan kdang2 terasa sakit kat bhagian bawah tu?? ada yg ckp biasa sbb bby dh ready nk trun ke bawah.. tpi start 37weeks lbih tu dh rsa sakit2 bhagian bwh.. tpi blum ada tnda2 bersalin.. sy risau sbb perut skrg mmg dh ke bawah, nurse ckp bila2 ja dh bole brsalin dn msa last week jmpa checkup,nurse pn ckp perut sy mngeras, cuma sy belom ada apa2 tnda bersalin.. kdang2 sakit perut kuat mngeras tpi pndai hilang2.. nerves sgt ni bila dh nk brsalin.. klu ikut due 21/07 ni..

17 Balas

Normal sngt tu😊.. sa 39w 3d.. belum ada tanda2😅.. memang selalu la mengeras juga..

5y ago

Ahaa.. memang ada kes kontraksi dh kuat sngat... tapi bukaan x membesar juga.. huhuu