38weeks 2days

nak tnya klu perut mengeras sakit sekejap2 tu, bole ke pergi hospital utk cek?? sbb kurang yakin ni sakit mngeras biasa atau mngeras tanda nak bersalin.. sbb ada mngeras tu kuat sakit lpastu hilang.. pstu kejap2 lgi dtg lagi.. nk p hospital nti tkut pla cuma mngeras biasa2 sbb tk yakin.. tlg2 dlu siapa ada pngalaman mcmni

1 Balas

Contraction betul. Ia seperti kena cucuk jarum. 10saat. Lepas tu hilang. Lepas tu 10 saat. Lepas tu hilang. Ulang2 smpi saat tu naik ke 20 30 40 50 itu ya contraction betul belarutan tiada henti. Jika mengeras dan hilanh. N tak ada dlm 4 5 jam itu false contraction.

5y ago

Alhamdulillah. Semoga dipermudahkan sis. Baca surah doa nabi yunus untuk permudahkan bersalin. Aamiinn