Air ketuban kurang

Hi semua, doakan sy selamat bersalin ya. Kena induce 37w 😭

Air ketuban kurang
50 Balas

saya pun tahun lepas air ketuban kurang..1st baby lagi..tpi saya tak di beri tempoh untuk serah diri..masa temujanji ke-35 minggu doktor check ketuban turun ke 4 bacaan..punya la doktor panik,terus hari tu juga di hantar ke hospital besar. Esok pagi kena induce..2jam tahan sakit induce,nasib baik ada bukaan baby pun bagi kerjasama..syukur hanya 1 kli msuk ubat sahaja,saya mmg tak sanggup dah msuk ubat ke-2..klau msuk ubat ke-2 masih tak ada bukaan trpaksa la kena C-Section..saya masa tu bawa baby brcakap,pujuk dia supaya nak kluar..insyaallah baby ibu dengar, dan byk sabar, zikir dan selawat banyak2..moga ibu2 yg sedang melahirkan anak dan bakal melahirkan anak di permudahkan🤲

3y ago

Doakan untuk saya hari rabu niy yaa ☺️🤲🏻

Amin2yrabb . Mogaa allah prmudhkn urusan bsalin akak Ye slmt siht wlfiat dgn baby allahumaa..amin ya allah.. Nnt minta share pgalam jugak ye sis sakit tak perut kalau air ketuban kurang .. Sbb sy dh 37.3hri dctr kata kurng sikit jugak air ktuban sy .. Tp sy tkde rqsa apapa sbb baby gerak ckupp

3y ago

pengalaman saya la ya, perut saya rasa banyak kali mengeras

inshaa Allah semoga dipermudahkan urusan. saya pon yg 2nd pregnancy harituh kena induce sebab air ketuban kurang. jgn fikir banyak sangat kay. semua akan okay 👌🏻 doa banyak² semoga bukaan cepat bukak masa masuk ubat dgn belon

sis nt blh cerita pgalman induce skrg mcm mne. mngu ni pon saya kena serah diri. ni no saya. 01151185203. blh share pgalman.

3y ago

induce ni sgt la sakit..tp skjap je sakit tu jgn risau..mesi x bg teran..tp sis teran jgk..2 jam lbh tahan sakit sis da branak..m

moge dipermudahkan sis bersalin..tenang² je ye..انشاءالله fkir yg positif je..

Emm sis sama dgan sy.. hari rabu niyy sy serah diri sbb air ketuban kurang jugak 🥲

moga di permudahkan urusan melahirkan sis.. selamat kedua² nya in syaa Allah aamiin

In shaa Allah... Semoga dipermudahkn segalanya... Semoga ibu Dan baby sihat2 sahaja

selawat dan baca doa nabi yunus banyak2 sis. semoga dipermudahkan segala urusan!

InsyaAllah semoga dipermudahkan segala urusan sis. Amin ya rabbal alamin