Pantang larang ketika mengandung

Hello semua... Boleh x share pantang2 larang yg saya kena patuh semasa mengandung. Saya pernah keguguran tahun lepas dan sekarang saya mengandung kali. Kalau ada, blh la share ya. Kot2 saya pernah tersalah buat sesuatu semasa mengandung kali pertama tahun lepas. Kalau tau pantang larang untuk si suami pun share lah ya... sharing is caring. Thank you

2 Balas

Time pregnant ni sis kena elart byk perkara. Aspek pemakanan terutamanya yg kena jaga selain stopkan dulu kerja2 berat @ angkat yg berat2. Jgn paksa diri klu tak larat. Jika dh ada sejarah gugur lagilah kena lebih berwaspada sbb bukan senang utk pregnant lagi2 yg ada masalah kesihatan & kesuburan.

Biasanya xde pantang apa2 pon awk...cuma kalau awl pregnant jgn buat kje berat sgt...jgn lasak sgt...bersama pon jgn ganas sgt...sbb org kata kandungan blm lekat kuat....