Pantang larang mengandung

Hai,nak tnya apa pantang larang masa mngandng ye?ada yg tau tak?sbb sya tak tau sngt pntng masa mngndung ni

1 Balas

kalau ikut org dulu2x byk juga la pantang larangnya. contoh mcm 1. jgn bunuh binatang 2. suami jgn pergi mancing ikan 3. jgn makan makanan tajam or panas mcm nenas ke tapai ke 4. jgn buat/angkat berat. 5. jgn mandi malam 6. jgn kuat tidur takut nnt anak ikut perangai kita 7. jaga percakapan kita 8. jangan fikir negatif, stress ,nges sbb effect kt baby & etc.

2y ago

mandi je bila2 pun. air tu takkan meresap masuk dlm badan pun jadi sejuk ke jadi paru2 berair ke. mitos semua tu. mandi kerap lah elok jaga hygiene dah dok berpeluh kan kena pulak skrg ni heatwave. awal2 pregnant mmg kena byk rest/tidur. org kata tidur sepuasnya sbb nanti dah beranak tak sempat nak jaga waktu tidur lagi2 jenis baby suka berjaga mlm. time tu mesti menyesal tak tidur puas2 kan hehe. anak takkan ikut perangai kita dari dalam perut lgpun tidur takda kena mengena dgn baby. baby tidur lah bagus senang mommy nak buat kerja, betul tak?