first baby

hi semua. boleh share mommy2 start minum susu brpe weeks dan susu apa? tq?

21 Balas

Saya start Anmum Materna sejak dah confirm pregnant, about Week 9 /10. Susu lain tak berapa sedap hahahaha... Ni dah lepas beranak saya sambung Anmum Materna. Kenapa pilih Anmum? Saya suka dia ada individual sachets, boleh bawak ke pejabat dan bancuh anytime. Harga pun bersesuaian dengan bajet saya. Selain daripada tu saya minum jugak susu H&L sebab saya memang suka minum susu. Almost everyday minum, satu kotak besar tu 2 hari sekali beli. Kalau beli yang macam jag tu lepas 3 hari habis. Saya terbeli susu Similac tapi tak kena dengan tekak. Ada lagi setin ni ha. Tak tau nak bagi sape hahaha..

5y ago

Kalau xkeberatan boleh bgi sy similac tu hehee..sbb sy bantai aje apa2 Susu. Pantang org bgi smua sy mnum.Nak beli2 sngt xbrp ckup bajet.

sye start dri awal preggy lg smpai skrg xskip sbb bdn sndri pm xckup calsium.prnah stop dlm smggu lebih mcm tu.sbb abis xsmpat beli yg baru.dh start skit2 n lenguh bdn gigi pm sakit.bile dh ambk balik ok trus.sye minum susu kambing kampung yg hpa pnyer 0,% no suger n xde bau.

Saya start minum bila kandungan 7 bulan. Sebelum tu minum juga on off tapi sebab tak stabil lagi alahan. Dah masuk 3rd trimester ni baru start balik. Haritu dapat sample enfamama. Sedap jugak perisa coklat tu tapi vanilla tak kena tekak pulak. Berlemak sangat hehe

Saya start consume masa 3bulan..mula2 minum similac tp tak berapa kena dgn tekak sbb rasa manis sgt.. Malas nak minum similac saya amalkan susu fresh milk je mcm HL, dutch lady, good day yg dlam botol atau kotak tu.. Skrg amalkan susu nestle

Sy lgsg xmnum susu. Xdpt mnum. Pasti akan merinding bulu roma mau tercirit birit lps mnum susu. Solution, sy disiplin ambik vit preggy. Hb cantik smua ok. Baby lahir pn xd kuning

Dapat tau terus minum... Sy minum frisomum. Tp skrg nak masuk 3rd trimester, tengok tin susu pun rasa nak muntah 😅

Kdungan 3bln da start consume.. Beli mule² anmum.. Pastu try frisomum gold mcm sdp.. Trus stay dgn frisomum je

Tahu preggy terus shopping susu materna. Sbb kalsium pnting utk bby. Tkperlu tggu tempoh pun utk minum susu.

I didn’t drink any milk. Sometimes maternal milk can be high in sugar

Bila dpt tahu pregnant trus minum susu.. Sy minum frisomum..