susu botol

hi semua. anak saya nak masuk 3 bulan tapi tak nak hisap susu botol.. nak direct je. ada tak tips bagi anak hisap susu botol? dah seminggu saya bagi dia susu botol, masih tak nak juga.

6 Balas

Hi puan i punya baby pun macam ni . Tapi i berusaha try2 dari dia tolak guna lidah and dia rasa macam geli i try tiap hari memang susah juga dia nak accept i pun rasa macam nak nangis 😂 lama2 dia terima, nasib lah sampai dia ok terima juga 😅 sekarang dia df ok mnum dlm botol pun ok . U mesti bagi dia hisap tiap2 kali , i guna botol philip avent tu .

1y ago

yeke puan.. saya nak try tukar botol lagi.. sebab skrg saya pakai tommee tippee tu, dia macam hisap sikit lepastu dia tolak guna lidah

kena check jenis puting botol tu .. baby ni x tau memilih botol tapi tau memilih jenis puting botol .. kena try byk jenis puting tgk mana dorg kenan ..

1y ago

baik puan.. nanti saya try tukar puting lain pula😊

betul mcm yg dh ada sarankan blh try puting wide neck, pastu mommy mungkin blh juga try pki nipple shield masa bf, utk bg baby familiar dgn texture puting botol

1y ago

nice tips.. nanti saya cuba

Hai mommy. Nak bagi anak susu botol memang makan masa. Kena sabar. Kena tengok puting selalu nya disyorkan guna wide neck.

puan dah cuba suruh husband atau org lain yang bagi?

1y ago

baik puan.. saya suruh husband pula bagi lepas ni

Puan dah cuba jenama botol susu yang lain?

1y ago

saya pakai tommee tippee skrg tapi dia macam tolak guna lidah