Susu botol

Assalamualaikum dan salam sejahtera. I nak bertanya pendapat & tips untuk bagi anak i hisap susu botol. Anak i dah nak masuk 8 bulan tapi still taknak botol. Macam mana eyh nak bg dia terima susu dr botol. Hewp me T_T#bantusharing

1 Balas

Hi, from my experience I asked my mom, my husband even my sister feed baby. Baby bila ibu yg try feed from bottle mostly mmg tak nak. Let him/her biasakan dgn org lain feed guna bottle. lama2 br you pulak yg try bg. My son stop direct feed and accept bottle masa 2.5 years old. I took career break masa tuh. So mmg susah berenggang. Once I back to work force, mula2 mmg xnak feed bottle. Siap my mom and husband bg minum dlm syringe. Few days after br dia boleh minum from bottle. Keep trying ya.