1 month

Hi semua. Anak saya 1 bulan lebih, harini dia tak berak lgi.. last berak pagi semalam.. saya syak susu fm sbb dia susah nak berak.. saya baru pakai susu dugro. Boleh suggest kan susu apa sesuai.untuk baby ye supaya dia senang nak berak..

5 Balas

Awak try bebelac ..anak saya mnum tu hari2 dia berak .. Klu fully bf org kta normal xberak 1 or 3 hari .. Seminggu xberak pun ade ..

5y ago

Sama ngan baby saya gak campur . Tp skrang dia pndai beza puting pulk dah. xnk mnum fm skrang fully bf hahah dlu sya bgi dia fm pun sb puting saya sakit dia kuat isap or sb lekapan xbtul mmg truk puting saya dia buat smpai brdarah. .

Try la susu lain. Beli paket kecik. Normal je baby kalu 2-3 hari xberak. Kalu susu ibu even one week pon normal.

pnah tnya nurse normal kalaubdah sebulan lebih bby xberak sehari dua . sama dgn anak sy baru sebulan 15hari

Kalau susu badan normal kalau seminggu tak berak sekalipon . Cuba tukar susu dutch baby

Normal ja tu sis ,kalau sehari dua tak berak . Kalau seminggu mmg perlu tukar susu