Kelmarin berak harini tk berak

Hi haritu sye ada post ckp baby 4-5 hari tk berak lepas campur fm dia dh berak kelmarin tpi smlm dan harini belum berak lagi sbb tk cukup susu ke mcm mna ye 😅 susahny nk bgi dia berak .

3 Balas

Pampers penuh maknanya dia cukup susu sis . Kena banyak pesan pujuk manja suruh dia berak , anak akan dgr cakap ibunya . Buat urutan sambil dia tidur pun boleh . Tekan sikit perut dibahagian kiri nak bagi berak . Tiap kali sis perasan dia mcm nak meneran , hidung kembang atau apa2 sign berak terus buka pampers tolongkan dia berak . Pegang angkat kaki dia , baby ni ada yg tak suka pampers tertutup untuk meneran . Kadang susu jugak buat dia sembelit . Kena try error mana sesuai untuk dia berak dlm masa 2 hari . Susu ibu takpa kalau tak berak lama .

Buat urutan basikal, I love you. Klu bg fm tiap2 hari kena poo.

bg rajin2 mnyusu..