susu fm

Boleh share susu fm yg bagus utk newborn baby. Sekarang pakai lactogen tapi baby mcm susah nak berak. Kesian tengok kan dia meneran2.

34 Balas

sa hari tu guna susu dumex..tpi nda sesuai..skrg sa guna lactogen ok sda..sis try guna dutch lady,dumex n etc..mmg masa bayi berak bayi meneran jua..tpi tguk lh keadaan..klu c bayi mngis masa meneran tu tndanya dia sembelit..klu tda..ok laitu

anak sy pakai similac .alhamdulillah ok sangat.berat pon naik cantik.tp susu ni atas kesesuaian bayi.kne try and error sis. kawan sy anak dia tak sesuai similac.lactogen anak dia ok.so gud luck for u.hope jumpe susu yang sesuai❤️

Sy dulu bg susu s26 dkt baby..tp x sesuai,baby berak keras..lepas tu tukar dutch baby..alhamdulilah ok..smpi skrng anak dh 5 thun pn masih minum susu yg cme..sebulan 5 packet😅😅😅 wlpn dh umur 5 thn..

Ohhh..mmg kena try & error..member sy 6 kali tukar susu cari susu yg sesuai utk anak..ada anak yg pakai isomil plus..enfagrow..frisolac..boleh cuba sis

dutch baby ok , tgk pd baby ok x . if tahi warna kuning , xad kembung perut n xad muntah³ mean sesuai . but u need to try n error sis

btw nak sample susu pm sy, sy ade sample snow dgan anmum. tak pakai pon sebab baby dh ok susu skrg.so tak try lah. if nak bgtw ye.

2y ago

nak sample kak Ade lagi tak kak

anak sy selesa dgn lactogen n s26. berak ok tapi stiap baby lain2.kan sensitivity dia so sis kena try and eror

5y ago

Yg ni sy sokong sis.. x kira susu mahal atau murah, kena tgk juga baby sesuai atau x.

cuba try novalac IT mmg khusus utk baby ssh berak. anak² sy guna susu tu,alhamdulillah xpernah sembelit

for new infant try similac sis..s26,nan pro atau apa2 susu yg agk pricey skit..suggest dr doc2 pkar....

Cuba Susu frisolac..ank saya dri newborn sampai skrg 9 bulan serasi 😊 cuba try..

3y ago

ok..biasa klu newborn minum susu fm satu hari berapa kali berak then berapa jam nyusu kekerapan tu..sbp bby sy kuat tido