HAID OR NIFAS

hi semua , ada x kat sini yang lepas cucuk depoo darah keluar banyak non stop 🥺aduh stress rasa 😭

5 Balas

sy pon sama. sy cucuk depo masa masih ad darah nifas hr ke 46. esoknya trs drh stop utk 5 hari. slps tu smbg lah smpi skrg. hari ke 82. kira lps 60 hari sy istihadhah 15 hari dan sambung period. sy dah jmp dr mgu lps. dr setuju sy stop depo .

Saya anak kedua ritu depo juga klau period sampai kena mkn ubat behenti darah sebab period lama sampai sebulan last stop depo ambik ubat dr kata cucuk depo xsesuai sebab tu darah kluar jadi lama

saya pun cucuk depo. dah lebih 60 hari masih bleeding. nurse suruh pantau dia keluar hingga hari ke berapa. kalau masih keluar, masa checkup anak 3 bln kene inform nurse.

Sy pun lpas cucuk depo, period 2 minggu blum stop & makin byk klua 🥲🥲🥲nanti next appt akan inform nurse/doc

Masih dlm tempoh 60 hari bersalin? Kalau ya, bila nifas berhenti, dan bila darah keluar banyak selepas cucuk depo ?