INJECTION DEPO

hi mommies , ada x kat sini lepas cucuk depo , darah period non stop keluar , darah dia x bnyk tapi keluar spoting sikit ii , xpi da berbulan jugakla darahnya keluar , stress la😭rasa mcm lesu pon ye , badan skit ii 🥺mcm mana nk bagitau nurse yg kite nak stop depo ye, nurse x marah ke , ada x kat sni sme pengalaman cm sye

2 Balas

Sya brslin bln 6 . Cucuk depo bln 7. Skrng bln 9 still keluar darah skit2 dan x prnh stop utk stiap hri ni. Sblum ambl depo doc sdh terangkn simpton sma ada period brpnjangn / langsung x keluar darah . Jika salah satu simpton rasa mengganggu diri sndri boleh ja inform kk yg kta nk gnti perancang

2w ago

Kalau bgi diri sya, mula2 sja sya rasa x suka sbb pening kepala, rasa x sdp badan, mual , lemas mcm tu lh . Tapi sya x inform nurse lgi wktu check up ank 1&2 bln. Bila msuk bln ke 3 sya rasa okey sdh smua kecuali darah tu still keluar. Bila fkirkn balik biarlh darah keluar skit2 dripada langsung x keluar nanti ubt tu lama2 akn serasi sma badan sndri juga ikut hormon . Tapi kalau sis rasa mcm x tahan inform sja sma nurse yg jaga sis ya. Jngn stress2 ya sis x baik utk kshtn kta lgi2 kta baru lps brslin . 😘

saya pun mcm tu hari2 darah keluar saya bgthu nurse masa check up anak..pastu jumpa doktor.. doktor bagi ubat stop darah baru okey lepas pada tu saya tukar perancang lain depo tak sesuai klau keluar darah non stop