Adakah sy keguguran?

Seminggu lalu sy check upt double line tapi Samar..esok hari sy check upt guna clear blue jugak Masih Samar . Dan harini sy check upt lg sekali terus 1 line..Adakah sy keguguran? Harini dh 5 week

Adakah sy keguguran?
10 Balas

masa dpt thu pregnant ada check x ? saya masa first thu mengadung upt positive then bleeding day by day upt makin pudar thu thu dah jatuh sendiri xperlu cuci .. sebulan lepas kehilangan ( gugur dan terus period bulan 10 ) tetiba period bulan ni ( bulan 11) lewat sngt buat upt pertama postitive lepastu double check lg terus negetive .. simpton semua ada siap ada spotting. last sekali saya check darah nk thu bacaan Hcg .. check xpregnant .. saya still x period .. haha doakan saya dipermudahkan urusan ya ❤️

6mo ago

mngkin kna check utk tahu ad mslh hormon or tak

better scan kt klinik swasta untuk confirm pregnant ke tak.. saya buat test upt then scan kt klinik swasta sebab ada spotting sehari je la.. masa tu ada kantung baby.. kalau ada spotting / bleeding, pergi klinik untuk mngesahkan kandungan menjadi k tak.. kalau lambat pergi, kmungkinan keguguran akan terjadi..

kalau jenis yg nii dia agk sensitif sikit sis, kmungkinan sis subur msa tu ... xpun chemical pregnancy. klau msih blm dtg period sis cuba lg check dgn upt lain, ataupun sis pergi scan di klinik2 swasta utk kepastian

6mo ago

sy ad kluar spotting sblm tarikh period..Dan slps tarikh period Pon still ad spotting

Chemical prgnncy mcm sy hrtu..lpastu period mcmbiasa dtg.kjp ja samar pstif..ia xkan terang smpai la xda line.

6mo ago

possible x mcm sy irregular period ni akn lekat balik

kemungkinan sis chemical pregnancy. tp kalo x period lg nt selang 48jam test lg sekali tgk

6mo ago

adakah period tu drh yg byk atau sikit? mcm sy drh yg kluar xbyk..bercak shj..mula² warna coklat slps pd tu warna merah still xbyk mcm period..adkh mslh hormon?

Saya pon dpt keputusan yg sama. 2 mgu sudah Ada 2 garis. mgu nih, dah tgl 1

6mo ago

ohh sma la..period ok ke..yg ni adlh pertama Kali sy dpt double line stlh 3 tahun..

boleh jadi chemical pregnancy. sejenis keguguran juga tu.

saye pon mcm nie juga..tp x ada keluar darah..dh 2 bulan x period..

6mo ago

awk irregular period ke..sy mmg period x ok..bln 10 hrtu period then after period ad bersama..slps smnggu sy ad spotting..sbb tu sy check naik double line tp Samar..lma² ad spotting jgk selang beberapa hari..sy check terus 1 line..still kluar spotting tp xbyk mcm period Pon smpai skrg

maybe chemical pregnancy

6mo ago

awk irregular period jgk ke..mcm mne tahu awk double line..ad simptom ke?

Check lagi seminggu

6mo ago

Untuk bebetul kepastian. Kalau still pregnant hcg akan meningkat so after seminggu mesti dah double line terang. Kalau negative, chemical pregnancy lah tu. Spotting/bleeding yg sis experience tu boleh jadi darah period yg turun sbb kandungan x menjadi. Darah tu tak sama pada semua org, ada yg sikit je & ada yg banyak mcm darah period. Kalau darah terlalu banyak tu baru bleeding sbb gugur, dah jadi janin & usually berlaku pada 6w 7w ke atas