Mommies, apa yang anda lakukan untuk mudahkan sembelit waktu hamil?
Voice your Opinion
Banyakkan minum air kosong
Ambil makanan berserat
Lakukan senaman setiap hari
Lain-lain (sila nyatakan)

4790 respon

41 Balas

Saya cuba apa pun smua xjadi.. Minum air kosong hampir 2L sehari.. Minum susu freshmilk..makan buah..tetap sembelit..sekarang memang hadap jelah sembelit tu.. Dr 6weeks sampai sekarang 13weeks sembelit 😔

3y ago

samalah. sekarang merasa buasir pulak. nak kepit tuu sakit dia tuhan jee tahu😭

Sy makan buah betik 🤪 Tapi kalau sy dalama sgt tak buang air besar sy akan minum susu farm fresh,Mudah je nak membuang. Boleh lah try bg yg kerap sembelit 😘

4y ago

Ok tq info nanti nak pergi cari ..

makan phytonatal NR baru xsembelit huhu tapi awas jgn mkn sampai 4 bji mcm ye tulis kat botol tu, 2 bji je mkn pun dah cirit jadi nk selamat amik 1 dlu pun ok

Bykkan minum air, makan sayur atau buah dan bykkan bergerak. Masa alami sembelit yg teruk dulu saya suka makan betik atau buah prune

dari trimester pertama sembelit,dah masuk week 16 ni baru minum jus delima,beli dkt farmasi..bagus jus tu..pagi² dah membuang..

Bykkn minum air kosg...tp mcm dri sy sndri..selain minum air kosg sy minum susu frisomum..bgus tuk membuang..

Banyak kn minum air kosong ye.. Jdkan air ksong peneman kita.. In sha allah x sembelit

Berikan Qaseh Gold Junior secara kerap & berikan anak banyak minum air.

bli ubt khusus utk smbelit ibu mngndung... bg sy itu lbh cpt...

Bnyk kn la air kosong tu boleh bersihkn organ dlaman badan