Kantung dengan baby okay cuma tiada heartbeat

Semalam saya scan 8week4day tiada sedihnya tiada heartbeat.. Doktor cakap kantung cantik, baby pun membesar sama ikut waktu dia Tapi sedih bila doktor cakap sepatutnya dah boleh nampak heartbeat.. Doktor cakap next 2 minggu kena repeat scan..if tiada juga, kena tunggu baby turun sendiri or kena cuci Ke sebab tubuh saya terlalu besar? Tapi baby dgn kantung boleh nampak#ingintahu #bantusharing #firstbaby

Kantung dengan baby okay cuma tiada heartbeat
15 Balas

sama mcm sy 🥲 bby first sampai 11 minggu scan xda heartbeat doc cakap kalau dia tak jadi dia akan turun sendiri..balik hospital doc cakap lagi seminggu datang balik nak tgok bby mcm mana kan xsmpai seminggu darah dah turun banyak scan bby dah mmg xda sebab kantung pon dah mcm xcantik so doc decide cuci .. sy sempat tengok elok je dia keluar dalam kantung bulat cantik lagi 😢 tapi doc nak ambil sy bagi lah sebab time tu tengah blur 😥 xpe sy dah ada dah yg tggu sy kat pintu syurga nanti 🥰semoga awak dipermudahkan urusan ya 😊 stay strong 💪

2y ago

Allahu sedihnya baca.. semoga sis cpt2 diberi rezeki hamil sekali lagi dan mendapat cahaya mata baru. aamiin3x.. mmg kantung tu trun elok lg keadaannya ya? klw sy lah tk tau bole tgk tak, tkut pengsan je

Saya pun macam tu sebelum ni. Doktor kata heartbeat takda so most probably kandungan tak jadi. Since ni first pregnancy, memang down sangat. Tapi lepas consult a few family members, saya and husband decide untuk tunggu juga. Alhamdulillah now dah masuk 27 weeks. So nasihat saya, as long as takda pendarahan or sakit, sis tunggu je dulu. InsyaAllah bila first time dengar heartbeat nanti, memang lega sangat. Saya doakan yang terbaik untuk sis sekeluarga.

macam saya dulu , scan 7weeks takda kantung , 2 minggu refer hospital. doktor suspect luar rahim. alhamdulillah , minggu ketiga scan di hospital , sudah nampak kantung. cuma doktor ckap mgkin kandungan tak menjadi. mggu seterusnya scan lagi , nampak heartbeat dan alhamdulillah. sekarang dah 31weeks prgnant. doakan saya dipermudahkan urusan.saya doakan sis , dipermudahkan urusan dan ada rezeki untuk timang cahaya mata nanti.

2y ago

Aamin ya rabb

1. Badan besar bukan penyebab tak dapat dengar heartbeat 2. Kandungan ni lain2. Ada yang dapat dengar heartbeat masa 7w, ada yang masa 10w above Saya sendiri masa 8w tak dengar lagi heartbeat. Tapi takde pulak doctor cakap pasal tak menjadi. Doc cakap normal je kalau belum dapat dengar lagi. Saya repeat scan masa 11w, time tu baru dapat dengar heartbeat dia. Awak fikir je positive dulu. Doctor tak sepatutnya takutkan patient cmtu :(

2y ago

😢😢😢 betul kan ada jenis doktor sgt baik..menyenangkan hati.. hari ni saya kena doktor yg agak kureng sikit.. buat saya rasa bimbang takut dan tertekan😢

sy prnah alami.2x keguguran berturut.1st kandungan x jdi.gugur sdri pd mgu ke9.2nd missed miscarriaage pd mgu ke13.no heartbeat n janin x mbesar.kecewa.tp sy sdar itu prncangan Allah yg trbaik utk kami.sy doakan smoga awk dkurniakan ketabahan yg baik utk hdapi ujian.insyaallah Allah akn bg rezeki pd mse yg diizinkannya

2y ago

semoga sis cepat2 diberi peluang hamil sekali lagi dan mendapat cahaya mata pertama. aamiin3x

Assalamualaikum..bole x, korang share pgalaman kamurang.. pernah x kamu alami lewat period 10 hari, & cek upt still -ve smpi skg ni tggu2 dtg period x dtg2..

Bykkan berdoa nye sis. InsyaAllah ada tu. kadang kadang cepat dengar heartbeat, kadang kadang lambat. Semoga dipermudahkan nye

saya check mase kandungan 7week xda heartbeat..tapi doc suruh tunggu sampai 12weeks n check balik..sy check terus ada

2y ago

Alhamdulillah

Assalamualaikum nak tnya taw x kat mna klinik bleh check jantina belah bukit Mertajam,ada sapa2 taw tak

2y ago

berapa buat n kna g trus ke atau appoiment

sy check 6 minggu dah ade..doa byk2 sis..semoge sihat baby sis yea.mlgpun kecik sgt tu nk detect.

2y ago

alhamdulillah..