Kantung dengan baby okay cuma tiada heartbeat

Semalam saya scan 8week4day tiada sedihnya tiada heartbeat.. Doktor cakap kantung cantik, baby pun membesar sama ikut waktu dia Tapi sedih bila doktor cakap sepatutnya dah boleh nampak heartbeat.. Doktor cakap next 2 minggu kena repeat scan..if tiada juga, kena tunggu baby turun sendiri or kena cuci Ke sebab tubuh saya terlalu besar? Tapi baby dgn kantung boleh nampak#ingintahu #bantusharing #firstbaby

Kantung dengan baby okay cuma tiada heartbeat
15 Balas

1. Badan besar bukan penyebab tak dapat dengar heartbeat 2. Kandungan ni lain2. Ada yang dapat dengar heartbeat masa 7w, ada yang masa 10w above Saya sendiri masa 8w tak dengar lagi heartbeat. Tapi takde pulak doctor cakap pasal tak menjadi. Doc cakap normal je kalau belum dapat dengar lagi. Saya repeat scan masa 11w, time tu baru dapat dengar heartbeat dia. Awak fikir je positive dulu. Doctor tak sepatutnya takutkan patient cmtu :(

2y ago

😢😢😢 betul kan ada jenis doktor sgt baik..menyenangkan hati.. hari ni saya kena doktor yg agak kureng sikit.. buat saya rasa bimbang takut dan tertekan😢