Sakit Bersalin

Semalam pergi hospital... Sbb sakit2 dh... Tpi doc cek baru 1cm...so boleh balik xplu admit... Lepas cek cm smlm... Pagi ini keluar pulak drah.... Sikit2...smpai sekrg pn tetap keluar sikit2... Pakai pad la sekrang.. Kdg2 rsa sakit perut... Mcm contraction... P xterok sangat... Msih dpt thn lagi.... Agak2 nya patot x sya serah dri d hospital or tggu tnda lain lagi.. . Kalau sya xbersalin jugak esok or lusa.... Hari jumaat sya d pksa bersalin.... N admit... Doa kn sya k....sekrang ni dh 39mggu 3 hari...

8 Balas

Smoga sist dprmudahkan urusan brsalin sblum semasa dan selpas brsalin sist..smoga sist dan baby shat wal afiat..sy jga brsalin masa 39w 3d..tnda2 masa tu mmang contraction..dan mkin kuat..malam tu kluar lndir + darah..3 pgi ke hsptal dan 6 lbih tu brsalin scra nrmal..kalau sakit prut mkin kuat..better refer hsptal trus

5y ago

Amiim2 ya rabbal alamin..mcm sy pulak yg resah nie..😅😅

Turun tanda darah keluar sakit kan. Sy haritu mula contraction blh la tahan lg. Pecah ketuban makin sakit. Pastu turun tanda darah tu ya rabbi sakit dia. Terlalu sakit. Semoga dipermudahkan ye sis. Amin

Kalau dah keluar darah sampai terpaksa gun pad,baik sis pegi hosp je. Jgn tunggu tanda lain. Takut ada masalah kandungan nanti. Sy doakan sis selamat melahirkan baby secepatnya. Aamiinnn

5y ago

Aminnn yarabal alaminn... Trima kasih... Sya dh ke hospital pn pg tdi.... Admit skrg dh 3cm..

Sy pon ada turun darah sikit + cntraction.. mak ckp kalau yakin terus ja ke hosp.. smpai2 dr cek laluan da buka 1cm lebih.. kena admit.. berapa jam lepas tu air ketuban pecah.. 😅😆

5y ago

Nurse ckp.. smakin kuat cntrction.. smakin cpt laluan buka.. sis tarik nafas bnyak2 tau.. sambil baca "doa nabi yunus" "istighfar" 😊😇

Semoga urusan bersalin akk dipermudahkn dan baby lahir sihat dan selamat... Akk dh bolh gi klinik untuk pastikn pembukaan dh berapa cm

Baik pergi hospital..mana tahu jalan bukak lg..

Baik ke hosp bila dh kluar tanda2 tu..

dh tanda tu..elok g hspital tu