Bukaan 3cm ke 4cm brpa lama?siapa ada pengalaman sakit contraction sikit2..and bukaan sikit2..sya

2 minggu lepas bukaan 1cm je..pastu smlm ada contraction check jln dkt klinik swsta dh 3cm..tp tu lah sya balik rumh dlu..sbb xda trn tnda apa lagi..hri ni sakit pn mild2 je..siapa ada pengalaman sakit sikit2 mcm ne?due 27hb ne..lahai berteka teki bila la baby nk keluar..x larat pn sma ne 😢

1 Balas

Sy pnh contraction sikit2,tp tu pun masa sy dh admit hospital ekot due date baby.Sy ada contraction msa kena induce,Start contraction sikit2 dr tgh malam,smpai pagi keesokannya.Mula2 nurse yg cek jalan,asyik ckp 2cm je,lepastu Doktor lagi dtg,utk seluk&buka-kan jalan trus bagi pecah ketuban.Scara paksa&trus ke labour.