DIDIAGNOSIS ANXIETY

Semalam pegi checkup, didiagnosis anxiety. Nadi tetiba bergerak laju..siap kena ECG lg? Ade tak ibu2 yg didiagnosis anxiety masa mengandung? Apa cara nak atasi?

4 Balas

Sy pun cek nadi laju. Kadang berdebar tiba2. Pernah, rasa nk pitam bila tym jantung tgh kencang tp xpasti apa punca. Kadang lps brekfas, kadang sbb berdiri lama, kadang sbb nk marah sgt pun ada. Tp tekanan darah, gula, tyroid, hb cek semuanya ok. Ni ada appointment dgn hospital next 2 weeks utk test echo dan holter utk cek jantung.

Masa pregnant last year, nadi saya selalu bergerak laju. Sampai kena tahan wad. Doktor tanya macam2, kamu takut ke? Sebenarnya tak ada rasa apa-apa perasaan takut, cemas ke.. Cuma rasa penat dan letih bila bergerak. Nafas pun tercungap-cungap.

Ada2.. saya la tu org nye .. 😅😅. Nadi always laju . Lepas buat ecg kne buat echo pulak . Cek tyroid border . Saya lepas bsalin kalau dok hospital lama2 pn kne anxiety 😅

4y ago

Esok sy kna buat encho... Buat ecg normal. Huhuhu..rynie start mood takut menjengah

Awk anxiety tiap2 bulan checkup nadi laju tak