mental stress

semalam bukan main menangis,,hari ni dah ok. macam ni ek emosi ibu mengandung haha~ tapi tula,,dlm seminggu tu msti ad je hari burnout nya,lagi2 bila package anak sulung tantrum fuhh huhu.. hari ni rasa macam nak borak2 santai. mommies kat sini selalu buat apa ea utk declutter dan avert yourself from stress?

4 Balas

Sy tgh tunggu hari nk bersalin ni, sy pulak stress dgn diri sendiri sbb x dpt kawal emosi marah. Lepas marah mesti sy menyesal dan menangis. Sy rasa sy x layak hidup kt dunia.. sy xtau nk luah kat sape… tapi sy susah nk cerita kt suami psl sy marah ni sbb xde kaitan dgn dia pun..tgh tunggu suami balik rumah , dia naik bas malam ni. X sabar nk peluk suami 😭. Sori la sy guna ruang ni utk meluah… kalau anak da besar nnti, mesti sy xdpt jd ibu yg baik sbb sy kdg2 x dpt control marah.. padahal sy dah cuba sedaya upaya xnk marah. Sbb skali sy marah, sgt teruk. Sy nk mnta pertolongan psikiatri tp sy xtau macamana nk mula. Bila sy dh habis nangis ni sy akn rasa xnk jumpa doktor dah

anak sulung sis umur brapa ? sye pun pregnant anak rapat, yg sulung 3y and baby 7m . stress tu jgn ckp la, blh ckp hari2 stress dgn si sulung. ade je prangai yg dibuatnyaaa, buat adik dia la. kdg2 smpai menguji tahap kesabaran 🥲 klo sye stress sye makan kudap2 ke or apa2 yg blh dmakan la . husband blik kje sye mntk tlng tgkkn ank2. sye akn dduk dlm bilik kjap kunci pintu untk "me time". kdg sye tido, kdg main game, kdg layan movie or tiktok. tp slalu cuci mata kt shopee je hahaha 😂. dlm sejam mcm tu dh ok balik haha.

Klu hsband blek awal, sye ajak dye jln2.. klu sye penat, keje umah sye akan settle se minimum mgkin.. ptg2 sye akan bwk anak klua jln2 peg taman.. dpt la maknye nie udara segar skali..

normal cmtu