Botol susu Tommee Tippee

Semalam beli botol susu baby… Budak tu kata Tommee Tippee brand yang paling terbaik untuk newborn? Betul ke moms? Harga dia bukan kaleng2 juga ya moms 😆 Sebotol kecik tu RM70 😅

8 Balas

saya dulu pakai mana² bot susu newborn tapi kebanyakannya puting susu newborn flow laju..berbelas gak try and error mana puting botol yang sesuai..asal ada kedai baby, terus singgah..last² terjumpa yang betul² terbaik.. so far mmg ni terbaik bg saya dan guna standard botol murah pon boleh, asalkan jaga kebersihan puting dan botol..

2y ago

nama ape tu puting

sya dh try tomme tippee yg wide neck & anti colic , puting susu khas newborn yg flow dia tahap 1 tp still flow dia agak laju & baby plak x brp suka dgn puting tue 🥲 end up simpan je continue df..

Ank sy guna tomme tippee since lahir yg puting wide.. Alhamdulillah okay je xde masalah.. yg pnting cara susukan jgn terlalu baring and pastikan anak xhisap angin. Bagi lact betul2

2y ago

Thank you sis bagi tips… Saya pun dah terbeli tommee tippee kemarin… tapi ramai pulak suggest botol pigeon… rasa sedih sikit sebab dah terbeli. Nasib baik lah sis bagitahu🥰

maaf mencelah , sy kerje kedai baby.. for me botol yg paling ramai mamies2 guna untuk NB adalah botol " pigeon " . tyou ☺️

ramai suggest tomme tippee sebab puting dia very wide tapi flow agak laju walaupun newborn

sy mmg pkai brand tommee tippee... terbaik.. smpai skrg anak sy susu pakai botol yg sama

2y ago

since newborn ke sis?

sy guna brand pigeon.. wide neck jugak n anti colic.. murah je,, baby hisap pun ok~

2y ago

Sy pon pakai pigeon wide neck Ppsu size ss utk newborn.

avent philips pon oke..