SCAN 2 kali kantung kosong

Hi mommies, boleh share tak sapa yg penah jadi mcm saya. Kalau ikot tarikh first day last period tu saya sepatutnya dah 9w3d tapi bila pegi scan saiz kantung baru 5w4d Dr kata maybe persenyawaan lewat sbb saya last period tu sebelum saya kawin. Tapi kantung kosong Dr suruh repeat lagi 2 minggu. Harini saya scan 7w1d kantung still kosong tapi saiz dia makin besar (7w1d) kiraan dia sama mcm saya guna apps ni. Saya takda pendarahan apa apa. Simptom lain tu loya, cramp semua rasa. So ada sapa tak yg mcm saya? Scan dua kali kantung kosong tapi kantung makin besar? Probability nak nampak baby tu tinggi tak? #1stimemom #advicepls

5 Balas

sy jnis period xteratur,thu preggy pn mse tu nk dkt 2 bln xdtg haid,bile cek naek double line,call klinik buat appoimnt..mse bkak bku dktr scan mse tu 6w6d tp law ikot kiraan last period kndungan sy da 11w..tp mse scan yg first tu da ad janin n jtung bby..scan kli 2 tuk tetapkn trikh edd..skg Alhamdulillah da nk msok 17w..moga sis ad rezki..sllunye kne tggu smpai 11 or 12 w..bru nmpk janin doa n jgn stress k

3y ago

Bestnyaa😍😍 aaaminnn. Semoga ada rezeki saya jugak.

Saya xde pengalaman kantung kosong . Tapi masa first scan dekat klinik swasta tuh . Kandungan kecik seminggu dari tarikh asal period . Saya scan masa 8 minggu . Awak amalkan asid folic . untuk baby dalam kandungan . Insyaallah ade rezeki tuh . Sekarang saya dah 31 minggu .

3y ago

Oh. Thank you😘 tk lama dh awak nak dapat baby tu😍 harap ada rezeki saya jugak. Sejak tahu pregnant ni saya tak tinggal lagi asid folic.

ada tu doa byk² insyaAllah jaga mkn n kesihatan

Semoga ada rezeki utk sis ye 🤲

3y ago

Aaammmiiinnn 🥰

semoga ada rezeki