Nipple Cream

Selamat tengah hari semua, nak tanya mummy semua guna niple cream brand apa ya? Boleh tolong bagi suggestions utk nipple cream? Sy baru first time nak try. Nipple Cream apa yg best selain jenama Avent & Medela Tender Care?

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Selain Medela dan Palmer's Cocoa Butter tu, sis boleh jugak try Bepanthen cream. Cuma kena lap sikit sebelum susukan baby. Yang bagusnya dia boleh guna utk diaper rash jugak. Baby saya kalau ada naik ruam sikit pun saya sapu Bepanthen dulu.

3y ago

Haah betul tu. Harga pun murah so tak la berkira2 kalau nak try beli. Saya beli rm8 lebih je kat shopee 😆.

Puan boleh try cocoa butter brand palmer. Boleh directfeeding takperlu cuci

3y ago

Oh tak perlu cuci utk bf ye sis. Ok ok. Tq

Super Mum

Saya guna medela sebab tak perlu lap/cuci kalau nak menyusu...

3y ago

Yaa... Mahal sikit tapi memang bagus... Tak rugi pon beli walaupun mahal sebab guna pon sikit2 jaa...

sapu susu badan jaa , inssha-Allah lg cepat sembuh .

1mo ago

kalau ade luka ke skit kee sapu susu bdn yaa

VIP Member

sya gna cocoa butter keluaran palmer's,

3y ago

your welcome

Nipple cream ni untuk ape ?

3y ago

Nipple cream ni utk sapu pada nipple ibu. Kalau ada luka2 ke melecet ke disebabkan breastfeeding atau pam susu boleh sapu utk kurangkan sakit & cptkan sikit proses sembuh luka tu 😊