Ibu dah kira belum?

Hi selamat tengah hari ibu semua🥰 Dah kira tendangan bayi harini belum ya?👣 Biasanya pukul berapa ya cukup 10 tendangan baby ibu?🤰 Komen sekali ibu dah minggu ke berapa dan cara ibu mengira tendangan baby ya😉

Ibu dah kira belum?
149 Balas

Baby active bila laparrr kalau breakfast lambat tu.. hmmm perut mcm berirama dia bergerak. Pernah sekali pergi kkia time tu sempat minum air je sebab appt jam 8. Baby dah menendang2 bila nurse nak check heart beat rate. Susah sebab dia mcm rebels kt dalam tu. Selalu check by the time jam 2 tu dah complete 10x. Sebab baby sejenis active. Or sebab doa bergerak bila dengar mak dia jadi singa jadian marahkan si abang & bapak sekali kena 😂😂

5-6 ptg, sebab nurse kata setakat tendangan biasa tu x kira. kalau tendangan byk2 tapi selang beberapa saat pun dikira sbgai 1 kiraan aje. sebab baby dah 31wks, nurse suruh kira pergerakan yg mcm menggeliat ke kiri/ kanan baru dikira 1 kiraan. kalau ikutkan kiraan baby kick aje, pkl 12tghari dah cukup 10 😂aktif sgt, praktis main bola kot

sy skrg dh 31 minggu..selalu nye tendangan baby sy akn ckup sblum pkul 12 sbb sy sllu mkn awal2 pagi pastu bile masuk je pkul 9 dh ready utk kira tendangan baby..nk buat kerja ape2 msti sy siapkn sblum pkul 9 kadang terlebih jgk 🤭 lps dh ckup 10 tendangan baru sy buat balik kerja lain

3/4 pm. Lpas makan atau baring2 bru baby tendang. Kalau brjalan atau buat keja mmg baby x gerak. Risau jg. So sllu usap2 perut bg baby tendang 😅 tp bila malam aktif sgt pula smpi ke subuh 😂

3y ago

samelah malam die berseronok🤣

xmenentu, kdg kul 5 kdg 6 .. paling lewat kul 7 & paling cpt kul 4,hari yg lewat tu sbb mami dia byk tido haha.. bila time bt keja mmg xrsa sgt kick dia tu, sambil2 msak kna duduk kejap kcau2 dia bru dia tendang

3y ago

aah sama.. 💜💕

rata2 komen semua time mlm anak aktif ya , sama la sy smpai x bole tido. siang ptot kne kira kick bby kite & dia pula tido. haha . tp paling lewat kol6ptg da ckup utk 10 kick tu. sorg da 34week . 🤲😊

usually kira 9am-9pm (complete around 1230 hari sbb lps mkn kan aktif 😊) but if takkira start 9am . maybe around 9/10am tu dh complete . alhamdulillah #TAPactiveusers

ikut dan dia .kdg 6ptg. kdg 4ptg. sbb kdg bt kerja xberasa . 😆 . kne duduk rehat skjp bru rasa kick kick . mlm mcm kamen rider dlm perut

3y ago

34w2d . ☺️

sama laa. biasa lepas makan pun bila kita baring dia kerap bergerak, lagi lagi waktu bekerja klu berjalan lagi dia kerap bergerak. sampai nk tekencing di buatnyaaa..

start kira 9.30am...masa baring saja kacau2 dia dah dekat 10 tendangan..aktiv sgt🤣 Dlm satu hari berapa puluh kali tendang sampai terkencing2 mmi dia ni🤣🤣