Ceritakan pengalaman anda bersama kami!

Selamat petang semua🌸 Ada sesiapa yang mempunyai pengalaman dalam fasa trying-to-concieve (TTC)? Yang mungkin cuma ambil masa setahun dua? Atau lebih? Jom kita bertukar cerita petang ni🥰 Boleh menjadi sumber inspirasi kepada mereka yang lain juga💖

Ceritakan pengalaman anda bersama kami!
6 Balas

Saya tengah ttc utk anak ke 3.. Kiranya belum sampai setahun lagi ttc nie.. Masa ttc anak ke 2 tak lama sangat pon dalam 3 bulan macam tu,dah lekat dah.. Sekarang nie utk anak ke 3 dah 5 bulan dah masih lagi ttc.. Boleh dikatakan setiap bulan 3 4 kali beli upt,punya la tak sabar2 kan 😂 tapi kita hanya merancang,Allah yang tentukan.. Setiap kali check,takde yang menggembirakan.. Sedih belaka.. Sepanjang 5 bulan saya ttc nie upt yang saya dah guna ade la dalam 30upt keatas.. Baru tadi saya check lagi,result pon masih lagi -ve.. Bila tunjuk kat husband then husband tanya,satu ke? Saya pon cuma senyum sinis je.. Jadi saya pon buat keputusan utk jumpa dengan pakar o&g hujung bulan nie.. Sekarang saya dah mula rasa loya bila lepas makan.. Saya harap lepas jumpa dengan pakar,masih ade lagi peluang untuk saya.. Aamiin 🤲🏻

Ttc baru 6 bulan kawin. saya mmg dari zaman anak dara period x tetap smpai kena makan ubat turun darah.dah mcm2 pergi klinik gynae tapi semua jawapan sama je hormon x stabil.ubat,jamu ngurut semua dah cuba.tapi bukan rezeki saya lagi.mungkin allah tahu bila masa sesuai saya akan ada rezeki anak dgn suami.and buat masa sekarang nih makan,pakai,kewangan semua mewah dan alhamdulilah suami saya faham keadaan saya tapi mungkin ini ada ujian saya dan suami tentang kehadiran zuriat.semoga semua yang berttc akan dimurahkan rezeki mendapatkan zuriat aamiin ya bariq ya mujib.🤲lambat atau cepat kita pasti akan ada anak jugak..stay strong warga ttc sekalian.🥰

3y ago

Stay strong, stay positive 👍🏻👍🏻. Semoga dipermudahkan urusan dan direzekikan juga untuk menimang cahaya mata. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

saya admin..thun nie msuk tahun ke 12 untuk saya dah kahwin..tahun lepas buln 10/2020 keguguran baby 1st pda kandungan 12 week..nak share crta tpi panjang lebar pula nnti..just nak bagitahu sis yg lain..jgan putus asa..ada rzeki cma mgkin agak lambat..yg pasti jgan biarkan keadaan tu rosakkan hubungan suami isteri..Saya doakan semoga saya dan sis yg mencuba dimurahkan rezeki..

3y ago

terima kasih atas doanya...🥰🥰🥰

saya ttc 7 tahun..enjoy dengan apa yang ada tersedia di hadapan..jangan stress dengan pertanyaan orang dan kita anggap pertanyaan orang tu adalah salah satu sikap ambil berat dan doa. ambil peluang dan ruang yang ada untuk bersama pasangan kita, dan menikmati hari bersama. 😊😊😊moga kita juga dapat menikmati nikmat menjadi ibu.

3y ago

Allahumma aamiin..terima kasih untuk doanya

alhamdulillah rezeki awal. tak ttc pun terus bunting pelamin.. semoga kawan2 lain yg tgh mencuba tu dipermudahkan urusan & diberi rezeki anak pada masa yg tepat. aamiin.

tak penah