Jujur jom! Mesti ada makanan yang tak boleh tapi...

Selamat petang semua mommies🥰 Waktu kita 🤰 ni mesti ada terbaca atau dengar yang ada makanan yang kita tak boleh makan kan? Tapi tapii tapiii kita tetap makan jugak mungkin sikit lah🤏😆 Jom cuba share sikit rahsia tu petang ni🤭

Jujur jom! Mesti ada makanan yang tak boleh tapi...
29 Balas

sepanjang sy mgandung ap yg rsa sy nk makan sy makan.. xde sy had kan itu x bole ini x boleh.. follow mitos itu ini. pd sy ibu prgnt perlu peka reflect bdn sndri dgn mknan yg dimkn. as long as x mudarat dri Alhamdulillah.. geng mak2 sy ckp, sy ni kamikaze. ap je sy x mkn- nenas, tapai, white coffee, nescafe durian 🤣🤣🤣 dh 3bln pon umr baby. spnjg prgnt xda alahan n HB cun, minum air gula sekali je. normal dlvery. yg penting mind set kna selalu positif😉

Teh dan kopi. Saya ni hb low and was anemia in pregnancy. Tapi saya peminat tegar teh tarik. Teh ni pun ada caffein dan boleh buat bacaan hb kita jatuh. Macam kopi, mmg saya tak minum langsung. On 3rd trimester, sebab saya teringin sangat teh, saya minum je 😅. Berani sikit sebab dah 3rd trimester. Masa 1st dan 2nd trimester memang tak minum langsung but still having low hb. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Minum air bergas. Msa prgnant tiba2 suka mkn kfc (mknan yg sebenarnya sy xminat sblum prgnant). Tiap kli bli kfc mesti dpt pepsi. Mnum xingat dunia. Bila suami tahu ibu mengandung xboleh mnum air bergas sejak dri tu dia tukar air ke milo. Tpi sejak dpt rasa baby gerak. Rasa xsampai hati mnum air bergas sdh sebab kesiankan baby

Nenas lah.. Hari² beli acar nenas dekat 2,3 bulan jgk mcm tu sampai office mates bising² 🤣 Alhamdulillah. Slmt bersalin 9.9.2020🌹

Air gas...minum sikit je tmbh air masak....😅..lps tu air tebu..nangis2 nk minum...sblm induce,suami belikan 1 jug terua..minum smpi muntah....

nenas masak xpa bole jer makan janji nanas yg xmasak dibuat sayur rebus campur ikan baong..alamak terliur plak hihuhihu..

durian sbb fav tapi ramai ckap tak bole sbb pnas Alhamdulillah dh mkn tapi minum air bnyak

Durian. Memang hantu durian tapi makan seulas dua je 😌😌 ckup dapat rase .

durian, mmng mkn durian tk ingat dunia.. nasib baik ank okey je

ramai cakap tak boleh makan durian. tp saya makan jee 😁