Pemakanan Ibu Hamil, Makanan Sihat VS Tidak Sihat

Hello mummies! Haa, anda ke yang buat macam ni? Hehehe 🫣🤭 Mesti ada punya makanan yang tak sihat tapi masa tekak mengidam, layan kan jugak! Cuba share sikit makanan apa tu 👀

Pemakanan Ibu Hamil, Makanan Sihat VS Tidak Sihat
53 Balas

saya bukan takat mengidam makanan, mengidam naik lrt and bas tau🤣 nasib dah fulfill hehehe, kalau makanan ramen, cookies, roti, kek hahahaha pastu paling pelik nya suka sngt minum air sirap bandung waktu preggy, dlu sblm preggy lgsg tak pandang air sirap ni🤭 pastu suka makanan bnda manis, masam (masakan tomato, minum limau kasturi pun sbb nak makan ubat tmbh darah utk naikkan hb, pedas2) paling tkleh blah nya suka makan ayam, ikan lgsg takleh terima sbb alahan dngn ikan smpai skrg (3rd trims) yg ramen tu samyang dah fulfill hehehe nasib suami melayan je, letak sos pedas tu sikit je. pastu mee tu rebus and tos kan. masak mcm biasa, letak susu hl, mantapp!! pastu makan spaghetti carbo🤭 haaaa spaghetti ni lah saya mcm aneh2 je, dlu mana sentuh jugak carbo ni, yg paling suka bolognese 😆😆 mcm2 ragam ya preggy ni

hehe..mkn kek🤣kek kan manis mana blh mkn byk2 ..nsb xkena kencing mnis..ms pregnant paling jd hntu kek..pantang nampak iklan kek..smua kek nk try..🤭dgn suka makan gula2😅n curi2 makan asam masin😅🙈✌🏻ms tu ada hari husben xdpt g teman chckup husben suh drive sndri..time tu kita.singgah kedai cri asam ..😅lepas tu kntoi husben bebel kata xelok tuk kita n bby asam2 ni..🤣🤣🤣tp dh ngidam teruks..xleh nk buat apa...

4mo ago

mslhnya kan..time pregnant je kan .jd gitu..🤣🤣🤣time xpregnant xde pulak..xheran pun kek2 tu..bhahaa..🤣🤣🤣time pregnant .Allahu...nmpk smua bnda tu menyelerakan sungguh...

suke kunyah kopi kasar .yg cap tupai tuuu . .walau dah tau hb low . . tp ketagih cm ape tak tauu setiap kali preggy berhantu dgn kopi . bukan minum .tp makan gitu jeee . . yg pelik time preggy je .lepas dah deliver elok plak tadel rse nk mkn kopi ke mnum kopi ke .heheh pelik2 perangai😆

coklat n teh. kegemaran. Alhamdulillah Saya xde gdm kencg manis. berat pun xnaik banyak.tiap Bulan Naik sekilo. 36 w Sampai bersalin maintain je berat tu.tapi baby kluar besar. 😂tapi Tula scan 3.0 kluar kenapa 3.53 jadinya

Hari2 minum teh ais sbb teringin. Tak minum tak senang duduk ahhhahaha. Astu kalau pegi beli nasik berlauk mesti ambek sambal petai 🥹 tiap minggu kalau singgah family mart tetap ambek ramen hmm

4mo ago

same suke minum teh ais..n makan roti telo kat kedai mamak..🫣😁

Sblom tahu pregnant. Mmg jage mkn, x amek mkn yg ada cili sbb perut x tahan. Tp lately ni mezti nk mkn yg pedas2. Ikan keli berlada la, bihun sup tmbh smbal hitam la, smbal paru la.

shushi,buger,kek dengan abc,coolblog,ramen🤣🤣🤣.. Takpa benda senang cari 😝😝.. Kesian dengan laki je sbb dia morning sickness + dia ngidam lamb shank tak dapat-ii ..

saya asal boleh.Sebab morning sickness teruk amat.9bulan tak dapat makan nasi.Ni baru 5w😔kali ni dah tak pjj.Bolehlah minum air kosong.Nasi memang tak boleh makan.

sepanjang 5 bulan pregnant ni, apa yang saya mengidam alhamdulillah semua dah dapat. cuma ada sekali tu makan sambal tempoyak, cirit birit. serik dah 😅

Sy tiap kali awal trimester mesti tk selera mkn nasi.. Mesti mkn berkuah... N sy selalu mkn Maggi je.. 😢😢

4mo ago

Sama la.. Wlu kita msak sedap2 pun. Ttp tk teringin nk mkn nasi. Mesti kena mkn Maggi jugk Panas2..