Dah bukak buku pink? Bila waktu yang tepat ya?

🌈Selamat pagi semua🥰 Ada yang dah bukak buku pink ke bulan ni?📕 Bila ya waktu yang sesuai untuk first time mommies pergi buka buku pink? Lagi-lagi waktu pandemik ni kan 🤰 #firsttimemommies #sharingiscaring #supportnewparents

Dah bukak buku pink? Bila waktu yang tepat ya?
42 Balas

Sye call kk lepas confirm pregnant masa 8 minggu.. ada waiting list dan nurse call balik lpas kandungan sye dlm 12-13 mggu mcm tu.. elakkn terus ke kk dan buat appointment dulu bg mudahkn ibu.. expect delay dari pihak kk sbb mmg rmai pregnant skrg 😂

Saya buka masa 12 weeks. Dah datang on 6 weeks, tapi nurse suruh datang semula sebelum 12 weeks ke kk Dengkil. Sebab masa 6 weeks tu saya datang kk Putrajaya. Rupanya kk Putrajaya hanya untuk residents Putrajaya dan saya tinggal di cyberjaya

2y ago

sy bukak mse bby 6 week

Saya pegi masa 9weeks , masa tu pon sebab ramai dah bising suruh buat buku , tu pon nurse kata dah lambat .. hmm , Alhamdulillah , moga Allah permudahkan urusan kita semua , dunia akhirat . In shaa Allah ..

Lebih baik call klinik berdekatan rumah masing2. Lain tempat lain caranye. Sy call klinik area rumah sy, dia tanya tarikh last period pastu dia dah set first appointment dah. Moga Allah mudahkan 🥰💕

sy buka buku pink 13weeks. tu pn sy rasa mcm awal sgt tp sebab xtahan perut asek cramp kt bhagian bawah pusat tu n muntah teruk. dpt vitamin n ubat muntah tu baru lega sikit..

sy pergi KK wktu 6 week.. tapi KK akan call balik bila dah smpai 8-9week.. insyaallah minggu depan boleh buka buku pink sbb dah 7week 3hari☺️

ank 1st 13 week,lmbt sbb banjir besar 2014.. 2nd 9week . n yg ke3 ni g jmpa nurse masa 6 week tp nurse bgtau suh dtg buka buku pd 10week 💕

Saya pergi KK waktu 5weeks, nurse terus check buku appointment clinic dorg, terus bagi tarikh untuk datang for 1st appointment nanti.

Document summit dekat klinik desa masa usia kandungan (8 minggu). First pregnancy check up start masa kandungan (12 minggu) 😬

utk yg anak first ms 10w, ke 2 hingga skrg no 4 semua 8w. sbb banyak masalah kesihatan. buku pun cepat penuh.