Ujii minda & cipta perkataan dengan huruf di bawah.

Selamat malam semua👋🥰 Jom malam ni kita cuba uji minda kita🧠 Berapa banyak perkataan yang korang boleh buat dengan huruf di bawah🤔 Cuba komen sikit dekat bawah👇

Ujii minda & cipta perkataan dengan huruf di bawah.
430 Balas

1. Rasa 2.Asar 3.kasar 4.Jasa 5.sama 6.sara 7.maka 8.marak 9.karam 10.saka 11.ramas 12.kala 13.kalam 14.saja 15.mara 16.salam 17.raja 18.Ajar 19.lara 20.jamak 21.lakar 22.akar 23.masak 24.Asak 25.lasak 26.jarak 27.arak 29.samar 30.samak 31.salak 32.Alas 33.ramal 34.malar 35.Alar 36.kamar 37.zakar 38.rakam 39.aras 40.Laras 41.jam 42.kala 43.ajak 44.lajak 45sajak 46.askar 47.jasa 48.asal 49.asam 50.raksa 51.laksa 52.jamak 53.rakam 54.laram 55.laksa 56.masa 57.kamar 58.jalak 59.ajal 60.jalar 61.markas 62.raksa 63.jam 64.salam 65.samar 66 makraj 67.malas 68.lamar 69.lakar 70 .jalar 71.azam 72.jaksa

L : Lama , Lukis , Lari , Lorekan ,Lampu , Langit , Layar .. Z : Zebra , Zink , Zat , Zirafah , Zaman , Zapin , Zarah.. M : Makan , Main , Malam , Maju , Marah , Mati , Meninggal.. K : Katil, Kayu , Kari , Kapal , Karipap , Keluar , Kasar.. A : Arahan , Ambil , Angkara , Aamiin , Azan , Azab .. S : Seluar , Sos , Sakit , Sayang , Suka , Siku , Sarapan.. J : Jam, Jambatan, Jari , Jamur , Jelita , Jahit, Jantan.. R : Ratu, Rezeki, Rumah , Rakyat, Rakit, Rempah, Rendah.. A : Amarah, Aku, Ambil, Akal , Aturan, Antarabangsa , Amanah

1-masa 2- masak 3- jarak 4- kasar 5- rasa 6- lasak 7- sara 8- mara 9- lara 10- kara 11- zakar 12- saja 13- sajak 14- lama 15- saka 16- raja 17- lajak 18- kasa 19- jala 20- askar 21- laksa 22- raksa 23- jaksa 24- asar 25- asal 26- ajar 27- akar 28- amal 29- akal 30- ajak 31- ajal 32- asam 33- asak 34- arak 35- sama 36- jasa 37- kalam 38- alas 39- aras 40- karam 41- marak 42- malas 43- kamar 44- alam 45- salam 46- lakar 47- laras 48- markas 49- maka 50- lamar 51- samar 52- ramas

lama jasa masa rasa laksa sama sara asam asal lasak ajal zara sajak raja Arak Amar Asam Asar Razak kasma jala jalar makam sakar laras karak kara zam zam aras Asrama Asmara Akmal Marak Mara Malam Malas Masak MAMA MaMak maka jarak Larak Lara sara kalam kasar asas asa salam jam samak Rama rama saka kamar azali zalim sajak salak markas markaz marka

- rasa - masa - jasa - kasar - malas - jam - jala - raja - saja - zara - masak - jarak - laras - aras - azam - lakar - saka - laksa - malar - ramas - lajak - ajak - ajar - ajal - asam - kara - aral - amal - asar - akal - amar - jamal - kamar - kamal - lasak - lama - sara - sama - kasa

Laksam lajak lara laksa lama lamar laram laras kasa karas karam kasar jarak jasa jala jaksa jaram jaras asam azam alas ajar ajak aksara ajal aras arak asal akar alam rasa raja rama rama saka sakar sama saja sara salam samar samak sajak mara marak malam malas masa masak maka mas mak malar makar zara

lasak laras laksa lama lamar laram laksam lara rak rakam raja rasa ramas rama masak mask masa malar malas mara jasa jala jarak jamak jamal jam salam sara sama saja saka salak asam aras akar askar akal asa asal ajal amal aral asar azam ajar ajak lama lajak kasar kara kamar kamal kala karam

JAM RAK MAK ARA ARAK AJAK AZAM RASA SAMA MASA MARA MAKA KALA JALA JASA SAJA SARA ASAR ARAS SAKA LAMA LARA ALAS ALAM AKAL AKAR ZAKAR JARAK MASAK LAKAR LARAS LAJAK KALAM MALAS LAKSA KASAR SALAK SALAM RAMAS SAMAK JAMAK JALAR JARAS JALAK MARAK KARAM KAMAR SAMAR LASKAR RAZAK KAZAR KASMA

1-zakar 2-kasar 3-masak 4-jarak 5-malas 6-saka 7-ramas 8-masa 9-sama 10-maka 11-sara 12-lara 13-kamar 14-akar 15-asam 16-asam 17-ajar 18-alam 19-lama 20-jamak 21-lara 22-saja 23-azam 24-asma 25- askar 26-jasa 27- rasa 28- rakam 29- samar 30- alas azurazam...

masa saka rasa kasa jasa lara jam jamak lakar laksa (aisehmen.. tibe2 teringat laksa ..pantang2 ni.. hahaha..) mara kasar karam laras kamar jarak lama jaksa salam saja sama lamar malas ramal raja kalam kala karma jala mak akal aras sara jalar asal ajar asar