Ujii minda & cipta perkataan dengan huruf di bawah.

Selamat malam semua👋🥰 Jom malam ni kita cuba uji minda kita🧠 Berapa banyak perkataan yang korang boleh buat dengan huruf di bawah🤔 Cuba komen sikit dekat bawah👇

Ujii minda & cipta perkataan dengan huruf di bawah.
430 Balas

1. MASA 2. RASA 3. KARAM 4. JASA 5. LAMA 6. LAKAR 7. SARA 8. JAM 9. KALA 10. JALA 11. ZAKAR 12. KASAR 13. KAMAR 14. LASAK 15. RAKAM 16. RAJA 17. MASAK 18. SAMA 19. JARAK 20. SALAM 21. ASAM 22. SAKA 23. SAMAK 24. LAKSAM 25. ALAS 26. MARAK

ASAK ASAR ASAM SALAM MASK JARAK MAK MARK MASA RASA JASA RASAM LARAS KASAR MALAS RAKSA LAKSA LAKSAM SARA RAJA KALA JAKA SALAK RAMAS MASAK LARAS LARAM MARAK KARAM SAKA JALA KAZA ZAKAR MAKA MALA MARA SALAK JALA SAJAK LASKAR ASKAR MAKRAJ

Akal Akar Asam Asal Aral Arak Aras Ajal Ajar Alas Asar Jam Jamak Jala Jalar Jasa Jarak Karam Kasa Kasar Kamar Kalam Lara Laras Lakar Laksa Laksam Lama Lajak Masa Malas Masak Ramas Rasa Raja Ramal Sara Saka Sama Samar Zarah Zakar

1.Masa 2.Asam 3.Raja 4.Lara 5.Saka 6.Jala 7.Kasar 8.Masak 9.Lama 10.Jarak 11.Zakar 12.Lakar 13. Lasak 14. Akar 15. Akal 16. Azam 17. Ajal 18. Aras 19. Sama 20. Kala 21. Asak 22. Rakam 23. Malas 24. Rasa 25. Salak 26. Kamar

Jasa, Laksam, Rasa, Kara, Maka,Mara, Zara, Sara, Jam, Zam, Kasar, Ajar,Jar, Saka, Akar, Ramas, Asma, Alas, Askar, Lajak, Asam, Kamsa, Zamka, Zakar, Mas, Lama, Kamar, Rakam, Am, Salam, Asar, Jarak, Salak, Ajal

dapat 30 perkataan.. 😘😘😘😘Asam, laksa,jala,lara,rasa,azam,alam,ajak,jasa,lama,masa,maka,mara,sama,saja,sara,jala,rama²,Akal, Asar, ajar, asal,aras,amal,mask,jam,rak,salam,malas,jarak......

masak masa maka mark mara malas laksa laksam lara lasak saja saka salam laras sama jam jasa kasar kamar kara kala azam asa ajar asam alam zakar rasa ramas rama raja

1. LASAK 2.MASA 3.RASA 4.AZAM 5.SAJA 6. MAKA 7. MARA 8. LAMA 9. ARAS 10. ASAM 11. JAM 12. KALA 13. KARMA 14. LARA 15. JASA 16. SAMA 17. SAKA 18. LAKSA 19. LAKSAM 20. SAMAR

1.masa 2.kara 3. jarak 4. malas 5 .arak 6.akal 7.maka 8.salam 9.rakam 10.aral 11.mak 12.jam 13.asam 14.lama 15.alas 16.sama 17.saka 18.rasa 19.asal 20.karam 21.kasar

kasar , rasa , masa , jasa , jamak , saka , sama , malas , salam , rakam , raja , laksa , kasar , ramas , lara , zakar , samak , sajak , mara , masak , karam , kamar