Mata baby sembab

Selalunya mata dia sembab skejap je waktu pagi tpi kali ni lama. Anak sy dah 6 Bulan dah start makan bubur nasi. Lpastu dia sembelit xberak 7 hari lbih. Mgkin kurg minum air. Lpas sy urut perut dia baru dia membuang itupun macam susah nak teran. Dan lama² baru perasan mata dia sembab macam eyebag tu. Mommy² ade pengalaman tak anak mcm sy ni ? 😔

Mata baby sembab
5 Balas

kalau dia x rasa kesakitan n mata x merah mcm kena infection, sis dun worry ya.. mungkin tu sbb eyebag dia ja.. tapi sis kenal lebih anak sis . takut juga kalau perkara lain jadi. tapi harap2 x jadi apa2.. anak sy pun prnh sembelit lepas mula makan makanan ni.. sy just bagi dia rajin minum air dan buah sikit.. spaya dia senang berak

anak saya pon de masaalah membuang sblm ni pas minum susu formula, bila byk hr x membuang menyebbkn mata dy sembab sbb toksik dr najis y x kuar,, jd saya terpaksa tekan urut perut dy n letak minyak zaitun kt dubur dy supy mudah najis kuar.. sampai nangis dy, pastu saya tukar ke choco intre baru ok dy mmbuang..

4y ago

ank bape buln

wkt tu dy 7 bln, terpaksa berhenti susu badan sbb saya preggy,jd bila start mkn bubur bertambah pula susu formula,sampai sekrg x leh minum susu lembu, kalo susu kambing baru ok

maaf puan sy tiada pnglmn ttg ini...jika puan risau better bwk ank g klnik n chck..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

bby sya dari start 2m smpi skrg nk jln 11m ada eyebag....