1st bsp (GDM)

First bacaan bsp . Nurse suh mkn . Tkt nya nk mkn ?

1st bsp (GDM)
23 Balas

kalau ikut cara sy pula pagi lpas puasa tu just minum susu n roti stengah keping,tgahari mkn nasi sikit,ikan n sayur n minum air masak,ptg pula jam 4 sy start mkn dah kadang just makan nugget ayamas tu je dlm 6 ketul alhamdulillah bsp jam 8 mlm xnaik pun..lg pun sy tggal 3x lagu ambik bsp sebelum bersalin..xsbrnya nak bersalin sbb xtahan la ulang alik g ambik bsp n kena puasa bagai hummmm

4y ago

yeee seksa juga la jaga makan hihi tapi nasib la ambik bsp tu 2 minggu sekali je ..

Kalo kk kt kpg 5.3 tu bacaan paling tinggi. Kalo xkena repeat lg. Mmg leceh.. Tp bacaan dkt kk rawang 6.3 tu pling tinggi. Bacaan setiap negeri lain2.. Tp nasib la sy buat bsp kt umah je.. Xyah susah g klinik.

4y ago

Saya pun kk rawang .. Kalau pagi jgn lebih dari 5.3 Malam jangan lebih dari 6.7

Boleh makan... Tapi kalau nak makan nasi atau mee... Make sure sikittttttttt je... Lauk je lebihh... Sebab nasi n mee tu banyak mengandungi gula... Bila kita makan... Automatically waktu buat bsp... Naik...

4y ago

Wow.... Hahahhaha cepat kenyang beras tu even makan sikit

Saya lps pkul 8 tu sy minum susu ngan oat.lepas pkul 11 mkn nasi 2 senduk ngan lauk lauk. Lps pkul 4.30 ptg makan roti ikan bilis ja. L3pas tu bykkn minum air kosong.

Kalau kk kat tmpat sy dia suruh MBik bacaan .....kul 8pg..kul 12tghri..kul 6ptg n 10mlm...klau sblum mkn bcaan xleh lbih dr 5.3..kalau lpas mkn xleh lbih dr 6.5

sangkut juga kencing manis ..nsiblh da 31w .. smpai bersalinlh . ni start puasa pkul 10 .. esok kne g kk blik buat bsp n review doc . kne diet lh kli ni . 😂

4y ago

takde . sbb pg td da lewat sngat . ada checkup plak td .

Hahaha...sama saya. Tapi td review Doc ckp x normal. So kene buat lagi BSP next Ahad. Kalau x normal lagi kene start ubat. Huarrghh....

4y ago

In shaa allah...harap semua dpermudahkan. Sy sebab pernah miscarriage 2016 and ttc 3 year for 1st baby ni. So doc more detail walaupun bacaan bsp sy semua tu x melebihi yg doc tetapkan. So kene jaga pemakanan je la.

Makan jer sis Pagi amek biskut Lunch amek menu suku2 separah Ptg buah sepotong Malam repeat menu lunch tadi

Klau sye check bsp tu...sye bekal roti kosong fn air mineral je...asal perut de isi sikit roti pun ok...

Cntik bacaan..tpi mkn jgn yg brt2..ambik wholemeal bread ngan tlur rebus dan air msak..elak mkn mnum mnis

4y ago

Tu lah. Pg2 sy amik rti wholemeal ngn bskut kering 😅 tgh hr mkn ikan bakar ataw rebus2 . 1st day buat bsp nie .