Vitamin tambahan ketika hamil

selain zincofer yang nurse bagi dari kkia ada x vitamin yang lain boleh kita amalkan spanjang pregnant? Sebab skrg saya makan zincofer, itu pun lepas makan rasa loya 😩

2 Balas

sy cdgkan awk mkn zincofer tu bersulam dgn air oren mcm tu atau air limau .... bagi hilang rasa loya dan ia jugk bagus untk menaikkan hb kita .awk ambik ubat nie masa betul² dh nk masuk tido bagi mengelakkan untk muntah.. ini apa yg nurse kk terangkan pada sy.

Sy pun sama tak blh makan zincofer loya pening sampai tahap tak blh bangun, sekarang sy makan jus mamariam,ganilia dan vit c shaklee Alhamdulillah okay tp better awk bagitahu Nurse dulu kot dia boleh tukar ubat lain