Tanda mengandung

Selain lambat period apa lagi tanda² mengandung Yang korang ada, pengalaman korang,boleh kongsikan

34 Balas

Saya xde simpton ape2. Lewat 1 hari terus check. Lpas check tetiba pulak kena morning sickness,heartburn dan gastrik. 🤣 sblm miscarriage pun macam tu jgak. Lpas check jer terus datang loya2. Padahal sblm check tu sihat jer😂😂

saya start seminggu belum tahu mengandung demam tapi suhu badan kejap sejuk kejap panas lepas selang berapa hari start rase mual² lepastu baru check upt sbb period dah lambat 3 hari 😅 alhamdulilah sekarang dah 24 weeks

saya mula mula demam bila check xde ppe smpai sakit perut mcm segugut tpi cek xde ppe lpstu kuar drh tpi x banyak sehari jer sikit 2 minggu x lama tuh niat nak cek thu thu naik 2 line alhamdulillah

kerap kencing, asyik ngantuk, sensitif dengan bau. benda dari dapur pun boleh bau sampai bilik. tiba2 bau suami pun macam busuk. asyik nak suruh dia mandi gosok gigi padahal selama ni suka je😅

Perubahan pada diri. Macam tak suka makan manis tetiba cari manis . Tak pernah malas tetiba malas. Tak pernah rajin tetiba rajin. Tak pernah happy tetiba happy. Gitulah. Dan sebaliknya.

rasa badan lain macam. 2 pregnancy xde cek period pun sbb semua xde terlewat. tau²rasa badan xsedap, penat lain mcm, letuhih, cek utp positive, pegi klinik terus sahkan . tu je

Asyik lapar dan lesu yang teruk. Rasa nak makan macam-macam. Tapi Alhamdulillah. Saya tak da alahan apa² dari awal tahu mengandung sampai la bersalin. 😊😊😊

Mcm saya , breast sakit gila lepastu puting jadi besar, then mengantuk teramat rse nk tidur je, kerap kencing, hilang selera makan, asyik nk muntah.

Kerap kencing, sakit kepala, cepat marah/ terkejut, rasa mcm senggugut, tidur malam berpeluh walaupun tidur dalam aircond,

Demam tetiba sejuk gigil2.Tapi demam tu sehari je, lepas tu perut angin sampai makan pun takboleh dia keluar balik😅