Tanda mengandung

Selain lambat period apa lagi tanda² mengandung Yang korang ada, pengalaman korang,boleh kongsikan

34 Balas

Saya simptom macam nak period and tambah cirit birit yg taktahu punca tiba tiba, tapi berselera cumanya lepas makan cirit lepas makan cirit, demam on off (3 kali pergi klinik) amek ubat + ade cek upt negative. Then tengah kerja tiba tiba vertigo tahap teruk sangat tengok cahaya pun nak muntah, decide buat upt terus bila habis kerja so naik samar samar line and pagi tu buat lagi upt nk confirmkan pekat + laju sungguh naik tapi dari T ke C. (Positive) Takpuas hati beli lagi 2, cek lagi pagi esoknya both naik positive jugak, so dh confirm dahh bgitahu husband and 3 days after tu pi klinik cek and dh ada kantung baby (6 weeks) 2 weeks after dh ade denyutan baby. And slowly book appointment kat kk. alhamdulillah sekarang dah 29 weeks. Journey kita banyak sangat sakit. Once dapat tahu pregnant terus muntah muntah tetiba hahaha 😂

8mo ago

kann!! Ingatkan saya je pelik simptom camtu, rupanya ad geng juga 😂🫣

Time tu tengah puasa ganti tp badan rs lemas sgt. Mcm tak larat nk teruskan puasa. Selain tu perut & pinggang sakit mcm nk period tp mcm extra sikit. Lepas tu Kerap buang angin tp simptom nk period sy pun mmg kerap buang angin & kerap kencing. Simptom lain breast rs tak selesa. Extra tak selesa sbb simptom nk period pun breast rs mcm tu jgk. Kesimpulannya mmg tak expect pregnant sbb simptom² semua lbh kurang dgn nk period melainkn part time puasa tu badan rs penat lain mcm. Lapar teruk mcm tak bersahur. Siap rs mcm nk pengsan 😂🤣

31/8 kawin...thu pregnant 23/9 msa tu asyik kencing je..kejap2 nk kencing..sakit ari2 mcm nk dtg period..tunggu2 xdk pulak..tarikh akhir haid 28/8 masa tu tinggl brpa hari je lagi nk dtg haid..rasa x sdp badan n gerk hati kta yg bby mmg dh ada dlm perut..suami pon yakin sgt dia kta mmg dh ada...blik dari bercuti sja test..naik line dua.. Alhamdulillah..skrg dh 13w5d..semoga dipermudahkan segala urusan ibu2 diluar sana..

Sy firstime, sebelum tahu mengandung memang ada rasa sakit payudara, terasa lemah je.. nak tidur je & teringin nak makan sesuatu, nak cari makanan tu sampai dapat. Lepastu memang nak makan asam je. Saya beli asam sampai 5 pack, sebelum makan asam2 tu sy p beli pregnancy test. Sekali pregnant daa ~~

8mo ago

Sama la simptom kita

tnda pgnant cm na priod cm sggut on off skit prut pastu breast mgmbang bgkak Jd snstf ,lwat priod,pastu bla bckp atau bjln cpt asa mengah penat ...klu sy la frst pgnant dlu cmtu...Sblm cek upt xda alahan lwat priod 18 hri..priod jnis xirgglar..lpas cek upt dh p scan cmpm pgnant trs alahan🤣

Saya buat rasa nak test pregnancy sbb pakai jeans senak lain mcm perut ni sedangkan jeans biasa pakai. Masa rasa mcm ni rupanya 4weeks pregnant tapi line samar. Lagi seminggu rasa cramp perut mcm bila bila masa je period akan keluar tp tak keluar2. masa ni test line dah pekat.

pengalaman sy rasa die MCM nak period XDA beza sakit breast and breast mengeras lepastu senggugut ,suhu badan panas2 gitu sy ni jenis yg lmbt period 1 hari je trus buat UPT 😅 tapi Alhamdulillah sya mengandung tak sangka sebetulnya ingat kn nak period sbb rasa dia XDA beza

seminggu sblum nk dtg haid tu sakit breast. Biasanya klu hari yg sepatutnya period dh benti sakit tu, tp ni berlarutan lg few days after lewat period. Terus check upt alhamdulillah positif. Tanda lain xde pun. Loya, mengidam, perubahan mood semua takde. Hormon stable

Kerap kencing, badan rasa panas mcm nk demam tp xdemam. Klu anak sulung dlu mood swing tiba2 amuk dgn bnda remeh, anak kedua takde sbb sy ttc pakai opk jd omtime check upt. Takda sintom lain. Yg paling penting utamanya mmg kena tggu haid lwt .

kalau tanya pada saya..xpyh cari tanda lain..tunggu je period delay...sbb tanda tu semua xboleh pakai pada saya..tanda nak period dan mengandung lebih kurang sama je..so sye akan tunggu period delay beberapa hari baru buat test..🤣🤣.