buasir trimester

seksanya ya allah time pregnant trimester 3 jd buasir pulak😭 sapa pernah kena? ada petua apa2 x utk kecutkan buasir.. ke lepas bersalin baru ok balik?

3 Balas

sama lah kita.. buasir ni beranak nanti lg banyak dia keluar.. sis beranak czer, tp still banyak gila buasir keluar, sbb kena induce awal2 tu.. ade contraction.. tp baby lemas.. kena czer.. lepas beranak suami sis jolok masuk balik buasir kat dlm.. masukkan ais (doktor syorkan, guna sarung tangan plastik, masuk kan air dlm middle fingger lepas tu ikat), bubuh ubat kebas (kk kasi).. syukur sgt ade suami yg sanggup buat mcm tu.. nk buat sendiri xboleh.. hari2, naik segan dan serba salah kat suami.. suami ckp, ni kan tggjwb sy.. 😭😭 dekat 2 minggu baru dia xkeluar dah.. tp.. sbb dah lama dan besar, setiap kali membuang terasa sakit jugak kt dlm tu.. anak dah nk masuk 3 bulan..

samalha . sy pon 7bulan tibe2 kne buasir . seksa nya .tkot pon ada .jmpe doc .doc bg ubt lmbut najis .tp bila mkn ubt x sakit lk perut .bila x mkn sakit plk perut nk mmbuag .bila mmbuag sembelit mst bgkak😭nk tgu kecut tu shri bru kecut .hrp lps brslin hilang la buasir ni

kalau nak berubat untuk buasir atau nak beli ubat buasir boleh ws sye..0166654419..ubat tradisional..