13 mggu ada GDM

Seksa la sejak ada kencing manis ni makan ubat kencing manis cucuk insulin jadi tak lalu makan muntah lepas makan,nak makan vitamin 3 serangkai pn xlalu lepastu pukul 3 @ 4 pagi perut masuk angin kadang2 lapaq tak sangka😭😭😭 paling seksa nak kena buat BSP seminggu sekali.. pagi ni jenuh tahan sakit perut angin masuk padahal semalam makan pukul 8mlm takut makan awal sakit perut dah pagi ni nak kena cek BSP tak pasai pula perut masuk angin pulak😫 esok nak ngadu kat doktor risau kena marah sbb pernah miss 2 hari xmakan ubat n cucuk insulin😅 sabaq jela kalau kencing manis koi naik 😅 huhu

3 Balas

sy pun nurse baru call beritahu sangkut gdm. ingat kan result ok sbb dah seminggu minum. susah hati betul. ni pulak anak first. minum awal sebab keturunan kencing manis. minggu depan dah start kena ambil darah lg. risau betul kalau kena ambil insulin. mintak taknak la sampai mcm tu.

1y ago

saya pun baru je keluar wad doktor pakar tahan dekat hospital diorg jaga la pemakanan dan ubat kita on time dh balik rumah ni susah nk jaga kdg makan apa yg ada ja ikut kemampuan..sekarang dh kena cucuk insulin 2 kali sehari sebelum makan malam dan sebelum tidur..

Sya pon masa 13week minum air gula sbb family ada yg kencing manis.. then sangkut gdm.. tapi x kena cucuk insulin pulak.. apapun jangan stress sangat k sis.. semoga kita sama2 kuat🥺

1y ago

alhamdulillah saya xstress sgt cma ye la pening ubat byk sgt😅 kdg tu dh terskip vitamin UTK baby bila tekak xlalu nak telan ubat

Boleh sye taw sis mnum air gula start dri kndungan bpe week?

2y ago

Aamiin ya Rabbal Alamin 🤲