bsp kali kedua

#bsp yg pertama pukul 8pagi (5.9).. pukul 10pagi (7.0).. pukul 2petang (5.7).. pukul 8mlm (6.3) #bsp yg kedua pulak bacaan pukul 8pagi tinggi lagi 5.8.. dah tak tau nk makan apa lagi.. semua makanan dah kawal.. makanan manis dah kurangkan.. nurse ckp kena cucuk insulin.. kalo boleh nak elak cucuk insulin.. Agak2 cucuk insulin sakit tak?? selalu cucuk bahagian mana??

2 Balas

mungkin klu bacaan pg tinggi, sblm tidur sis kne mkn skit.. contoh mcm biskut n air skit.. sbb klu gula xd pulak nt hati hasilkan glukosa sbb tu pg jd bacaan tinggi.. tu yg pkar pmkanan sy bgtau

Mlm sblm 8 pg tu sis mkn apa? Breakfast mkn apa? Sbb yg lg 2 tu okay je result.. insulin cucuk dkat perut sblh kanan..

5y ago

oo yg tu.. tu bsp kali pertama.. yg 7.0 tu sy makan bihun goreng skit,