teringin

sekrg musim durian teringin nya nak makan durian..bersabar jelaa..ada ke mommy2 makan durian time2 mngdung hehe

22 Balas

Boleh ja makan, tp asalkan puan tidak ada GDM, tinggi darah semasa kehamilan.. makan seberapa ulas pn boleh. Dan masa berpantang juga boleh makan durian, tidak ada lgi info yg sahih setakat ini durian menyebabkan keguguran janin.

saya makan.. hehe banyak jugak.. awal mengandung, tengah² bulan, akhir bulan nak bersalin lahi banyak.. adalah 3-4 biji durian... hehehe😁.. alhamdulillah.. saya sihat, baby lahir pun sihat..🤗

makan je selagi boleh mkn tapi jgn la mkn byk. org klau betul mengidam dpat seulas dua pun dah puas hati.. klau mkn sebiji dua bukan mengidam lagi dah tu, lebih pada nafsu namanya..

saya makan. tapi hanya seulas. dua ulas tu maksimum bagi saya. saya ada gdm. minggu check gula saya memang xmakan. lama betul gula dalam durian melekat 😂 tinggi pon tinggi.

Saya makan jgk tapi 1-3ulas je. Tu pon sbb terliur tgk cantik sgt kuning isi dia hehe. Lepas tu xnak dah..sbb xselesa nnti sendawa/mulut bau durian 😂

Saya makan je waktu first trimester. Bukan tak boleh cuma berpada sebab durian boleh sebabkan diabetes dan darah tinggi 😊

Boleh jee makan. Tapi berpada pda juga tau sbb nanti pnas . Baik makan sekarang nanti lepas bersalin tak dapat makan.

Sy makan je sis. Tp x banyak 2 ulas 3 ulas je .. tp ada jugak icrem durian makan kira banyak juak hihihi

Boleh ja makan.. yg xboleh mkn kalau esok kena check gula.. nanti naik mendadak paras gula 😂

Ada je. Jangan la makan banyak sangat. Durian banyak gula. Kalau ada GDM, elakkan makan.